Мед Атлант

Депутати обласної ради просять керівництво держави врегулювати питання трансплантації органів

Сьогодні, 27 жовтня, розпочалася чергова сесія обласної ради. Серед іншого, депутати розглянули звернення до Президента України, Голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра щодо необхідності невідкладного законодавчого врегулювання питання трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів людини.

У документів звернення йдеться про те, що теперішнє законодавство унеможливлює трансплантацію органів від далеких родичів, а також від неродинного донора, який просто виявив своє бажання допомогти.

Часто якраз це змушує українських пацієнтів їхати на лікування за кордон, де закон дозволяє трансплантацію від людини, що не є найближчою ріднею.

Частково, незадовільну ситуацію повинен вирішити новий законопроект, яки прийняли у квітні 2016 року, але який вже більше року лежить у Комітеті Верховної Ради і не виноситься на друге читання.

Прийняття цього законопроекту — це безперечно позитив, оскільки він може стати поштовхом для розвитку трансплантології в Україні, однак безперечно не вирішує усі проблеми, що існують на сьогодні,— йдеться у зверненні.

Зважаючи на це, депутати обласної ради просять керівництво держави вжити невідкладних заходів щодо законодавчого врегулювання цієї проблеми.

Читайте також: Головний медик області пообіцяв, що томограф в дитячій лікарні запрацює до кінця року 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...