Мед Атлант

Франківська міськрада підтримала оновлений ДПТ конфліктної забудови на вулиці Макогона

Як вже писало МІСТО, комісія з питань містобудування підтримала оновлений проект забудови на Макогона.

Сьогодні, 27 жовтня, на шістнадцятій сесії Івано-Франківської міської ради депутати розглянули проект рішення про затвердження детального плану території (уточнення положень діючого генерального плану м. Івано-Франківська) для багатоквартирної житлової забудови та будівництва дитячого садочку в межах вулиць Крайківського-Макогона-Промислова в місті Івано-Франківську.

До міського голови знову звернулися з проханням надати слово Олексію Замковому, щоб він міг озвучити пропозиції мешканців до цього рішення. Однак Руслан Марцінків вдруге відмовив це зробити.

Там є кримінальне провадження, суди-пересуди. Нехай сам Володимир Олійник виступить, – запропонував Марцінків.

Після суперечки в сесійній залі слово таки взяв Володимир Олійник, а депутати за той час встигли проголосувати за проект рішення без обговорення.

Нагадаємо, намір міської влади забудувати територію в районі вулиць Крайківського – Макогона викликав громадський резонанс і протести.  8 липня минулого року під крики “Ганьба!” і “Банда” міська рада затвердила детальний план території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова в Івано-Франківську, який передбачав будівництво 33 багатоповерхівок. Чотири секції були заплановані як 16-поверхові, 12 – на дванадцять поверхів, 2 – на десять та 15 – на дев’ять. У першу чергу планували збудувати 32 будинки на площі 3,1 га, у другу чергу ще одну багатоповерхівку, дитсадок на 100 місць – у третю чергу, а приміщення з паркінгом – у четверту чергу. Місцеві мешканці виступили проти.

24 листопада минулого року Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про затвердження цього детального плану території. Цю постанову підтвердив і Львівський апеляційний адміністративний суд. Незважаючи на це, 20 червня цього року промерівська більшість у міській раді повторно протягнула дозвіл на розроблення детального плану території в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислової. Місцеві мешканці внесли до проекту чимало пропозицій.

Під час засідання архітектурно-містобудівної ради 13 жовтня будинки пообіцяли збудувати каскадом, зберігши допустиму відстань між існуючими малоповерховими будинками поруч.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...