Мед Атлант

Галузь охорони здоров’я на Прикарпатті потребує реформування

Охорона здоров’я області характеризується відсутністю чіткого функціонального розмежування первинного, вторинного та третинного рівнів надання медичної допомоги і, як наслідок, невиправданим дублюванням функцій і завдань та слабким розвитком медико-санітарної допомоги.

Відтак, медична галузь потребує реформування і основними напрямками буде вдосконалення первинної медичної допомоги, створення системи екстренної медичної допомоги, оптимізація мережі та ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, створення центру громадського здоров’я та розвиток соціальних служб — кардіохірургії, паліатичної та хоспісної служби, реабілітації та відновного лікування.

Про це під час чергової сесії обласної ради зазначив Микола Стовбан, в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Окрім цього, значними проблемами у системі охорони здоров’я є плинність кадрів та укомплектованість обладнанням медзакладів. Капітального ремонту потребують більше половини амбулаторій, які розміщені в сільській місцевості і 40% тих, що в містах. Не менш проблемним є і забезпечення транспортними засобами — більше половини наявного транспортного парку відпрацювала свій технічний ресурс і підлягає оновленню.

Читайте також: В Тлумачі урочисто відкрили центр первинної медико-санітарної допомоги. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...