Мед Атлант

Гучний сміх і пасивність судді: адвокат екс-міліціонера додала відео, яке обрізане з реєстратору патрульних. ВІДЕО

Сьогодні, 27 жовтня, в Івано-Франківському апеляційному суді продовжили розглядати апеляційну скаргу у справі Михайла Ільницького.

Нагадаємо, апеляційний суд розпочався 24 жовтня. На ньому екс-міліціонер Михайло Ільницький оскаржує рішення суду першої інстанції: хоче довести, що він не був п`яний і не вчиняв злісну непокору у червні. Адже в ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківськ зупинили водія автомобіля”Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Підтримати водія та пасажирів прийшов відомий франківський активіст “Хімік”. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився. Зараз апелює тому, що 2 серпнясуд визнав його винним за ст. 130 і ст 185 КУпАП.

Як вже писало МІСТО, франківського патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні. Ситуацію прокоментував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй фейсбук-сторінці. А 24 жовтня, відсторонений франківський патрульний і його колеги отримали нагороди від міністра внутрішніх справ.Крім Авакова Гончарука підтримали іванофранківці, влаштувавши у фейсбук флешмоб “#ПідтримуюГончарука,  #ПідтримуюЛеоніда” та колеги. На всеукраїнському рівні: український журналіст і блогер Павло Казарінавтогонщик та спортивний журналіст Олексій Мочановволонтер Роман “Сініцин” Баланнардеп  Борислав БерезаначальникНацполіції Прикарпаття Віктор Шкутов. 25 жовтня суд ухвалив повернути Леоніда Гончарука до виконання службових обов`язків. Присутні у залі підтримали таке рішення оплесками. ВІДЕО Проте проти патрульного відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень (ст. 365 ККУ).

Під час першого засідання Ільницький заявляв, що за кермом була невістка, а люди захищають патрульного, бо то молоді поліцейські. Відтак, заслухавши свідка Ільницького-молодшого, суд перенесли. Сьогодні, 27 жовтня, продовжили розгляд справи. Минулого засідання не з`явилася патрульна Ірина Бикова.

Сьогодні у суді від 13.00 слухають свідка Ірину Бикову. Під час слухання суддя запропонував патрульній дивитися фільми про американських копів.

Станом на 14.15 Ільницький знову звернувся до Бикової і запитав, чому викликали допоміжні екіпажі, чому виганяли дітей з машини і чому оголювала зброю Бикова.

Патрульна зауважила, що було багато агресивних людей. Відтак, викликали колег. Щодо дітей та зброї каже, що це наклеп і попросила відео.

Ільницький сказав, що відео є, але покажуть його патрульній в іншому місці. Наразі не зрозуміло у якому, проте екс-міліціонера перебив суддя і сказав, що це не по суті. Ільницький також запитав, чому йому не надали першу домедичну допомогу. Суд не відреагував на це питання.

Сторона захисту подала клопотання – диск-доказ зупинки Ільницького. Момент на відео, якого нібито не було на реєстраторі. Проте відкрилося відео і захисниця пояснювала, що це доказ, на якому видно, що за кермом жінка. У суді присутні розсміялися, бо на відео нічого не було. Суддя попросив вимкнути. Проте зафіксовано, що це відео обрізане з реєстратора патрульних: “Засвітився” на камері код з реєстратора. Але суддя також не відреагував на це.

Відтак, Ільницький заперечив усю вину. Захисниця заявила, що свідків, які б вказали на те, що автомобілем керував Ільницький, немає, крім поліцейських. Відео також.

Суд, заслухавши свідків, захисника екс-міліціонера та самого Ільницького, вирушив у нарадчу кімнату.

ДОВІДКОВО: Ільницького, через якого відсторонювали патрульного, визнали невинним у п`яній їзді

До теми: Брат колишнього міліціонера, через якого можуть засудити патрульного, займає впливову посаду в прокуратурі

Суд онлайн (перше слухання):

Екс-міліціонер оскаржує рішення суду першої інстанції.

Опубліковано МІСТО 24 жовтня 2017 р.

Судове засідання (коли патрульного повернули до виконання службових обов`язків), ухвала під оплески, слова вдячності патрульного Леоніда Гончарука та очільника патрульних Дмитра Міхальця — у відеосюжеті МІСТО:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...