Мед Атлант

Ільницького, через якого відсторонювали патрульного, визнали невинним у п`яній їзді

Сьогодні, 27 жовтня, в Івано-Франківському апеляційному суді екс-міліціонер Михайло Ільницький, через якого відсторонювали франківського патрульного, оскаржив постанову винесену Івано-Франківським міським судом. 

Нагадаємо, апеляційний суд розпочався 24 жовтня. На ньому екс-міліціонер Михайло Ільницький оскаржує рішення суду першої інстанції: хоче довести, що він не був п`яний і не вчиняв злісну непокору у червні. Адже в ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківськ зупинили водія автомобіля “Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Підтримати водія та пасажирів прийшов відомий франківський активіст “Хімік”. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився. Зараз апелює тому, що 2 серпнясуд визнав його винним за ст. 130 і ст 185 КУпАП.

Під час першого засідання Ільницький заявляв, що за кермом була невістка, а люди захищають патрульного, бо то молоді поліцейські. Відтак, заслухавши свідка Ільницького-молодшого, суд перенесли. Сьогодні, 27 жовтня, продовжили розгляд справи. Минулого засідання не з`явилася патрульна Ірина Бикова. Тому її заслухали сьогодні. Під час слухання суддя запропонував патрульній дивитися фільми про американських копів, аби добре зачитувати права. Після цього адвокат екс-міліціонера додала диск-доказ зупинки Ільницького. Вона стверджувала, що на відео видно, що за кермом жінка. У суді присутні розсміялися, бо на відео нічого не було.

Після довгого розгляду справи, суд вирушив у нарадчу кімнату. Вийшовши, ухвалив скасувати постанову Івано-Франківського міського суду і тим самим задовольнив скаргу Михайла Ільницького. Суддя Олександр Васильєв вважає, що доказів недостатньо, а самого відео, де б Ільницький перебував за кермом, немає. Крім того, свідчення, як поліції, так і Ільницького, мають рівнозначний характер. Тому вірити комусь більше, а комусь – менше, забороняє закон. Адже, вважає Васильєв, повинна бути доказова база. Також суддя апеляційного суду акцентував увагу на тому, що патрульна порушила права Ільницького, не зачитавши їх одразу. Саму ж вину щодо злісної непокори не доведено і не підтверджено, упевнений Васильєв. Те, що Ільницький хотів утекти з місця події, також суддя не помітив.

Відтак, суддя апеляційного суду Олександр Васильєв визнав невинним Ільницького у керуванні автомобілем у нетверезому стані та злісній непокорі працівникам патрульної поліції. Більше того, суд повважав, що не доведено те, що саме Ільницький був за кермом.

Як вже писало МІСТО, франківського патрульного Леоніда Гончарука, на якого поскаржився екс-міліціонер через нібито зламаний мізинець, відсторонили від роботи і заборонили виїжджати за межі області. Це викликало неабиякий резонанс у місцевих ЗМІ. Більше того, про цей випадок заговорили на всеукраїнському рівні. Ситуацію прокоментував і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй фейсбук-сторінці. А 24 жовтня, відсторонений франківський патрульний і його колеги отримали нагороди від міністра внутрішніх справ. Крім Авакова Гончарука підтримали іванофранківці, влаштувавши у фейсбук флешмоб “#ПідтримуюГончарука,  #ПідтримуюЛеоніда” та колеги. На всеукраїнському рівні: український журналіст і блогер Павло Казарінавтогонщик та спортивний журналіст Олексій Мочановволонтер Роман “Сініцин” Баланнардеп  Борислав БерезаначальникНацполіції Прикарпаття Віктор Шкутов. 25 жовтня суд ухвалив повернути Леоніда Гончарука до виконання службових обов`язків. Присутні у залі підтримали таке рішення оплесками. ВІДЕО Проте проти патрульного відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень (ст. 365 ККУ).

До теми: Брат колишнього міліціонера, через якого можуть засудити патрульного, займає впливову посаду в прокуратурі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...