Мед Атлант

Учасникам Міжнародного форуму партнерських міст презентували стратегію розвитку Івано-Франківська

Як вже писало МІСТО, сьогодні, 27 жовтня, в Івано-Франківську стартував ІІІ Міжнародний форум партнерських міст.

У рамках заходу учасникам Форуму було презентовано “Стратегію розвитку міста Івано-Франківська до 2028 року”, яку нещодавно підтримав виконавчий комітет та виніс на затвердження сесії міської ради. Стратегію було розроблено спільно з проектом ПРОМІС та з урахуванням думки громадськості.

План розвитку міста планують реалізовувати за 4 ключовими напрямками: місто підтримки інвестицій та розвитку бізнесу; місто енергоефективної та дружньої до довкілля інфраструктури; місто відкритої влади і сучасного управління; місто якісної освіти, медицини, різноформатного культурного середовища.  До кожного розділу напрацьовані конкретні плани, завдання, а також подані проекти та пропозиції для досягнення поставлених цілей.

За словами міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, на перші три роки (до 2020 року) передбачено реалізацію 140 основних проектів.

Звідки ми будемо мати гроші? Це кошти місцевого бюджету. І тут я дякую місцевому бізнесу. Також будемо залучати кошти Державного фонду регіонального розвитку, держваних цільових програм, субвенцій, кошти технічної допомоги ЄС, кошти приватних інвесторів та власні ресурси підприємств. І будемо працювати зі змішананими формами фінансування (в тому числі державно-приватне партнерство та співфінансування зі сторони мешканців).

Також очільник міста відзначив, що зараз Івано-Франківськ має  хорошу стабільну динаміку збільшення обсягу реалізованої продукції.

Нам ще далеко до великих міст. Але навіть порівняно з сусідніми Чернівцями цей обсяг є більший у два рази. Також місто розбудовується. Це має і позитивні і негативні наслідки. Зараз в Івано-Франківську зареєстровано 955 будівельних фірм. Середній розмір побудованих квартир – близько 80 м2. Маємо хороший показник прямих іноземних інвестицій. Серед обласних центрів ми займаємо друге місце в Україні.

Є в місті проблема з браком виробничих кадрів.

Щодо ринку праці, то багато людей їдуть працювати в сусідні країни. І відчувається брак кадрів. Особливо серед виробничих професій. Середня зарплата по місту – 4371 гривня.

Додамо, що Івано-Франківськ став одним з перших міст в Україні, який ще в 1999 році отримав стратегію розвитку на 10 років. Тепер розроблено новий план до 2028 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...