Мед Атлант

В Тлумачі урочисто відкрили центр первинної медико-санітарної допомоги. ФОТО

Сьогодні, 27 жовтня, в рамках виїзної сесії обласної ради, відбулося відкриття центру первинної медико-санітарної допомоги Тлумацької міської ОТГ.

У центрі працюватиме 11 медиків, серед яких терапевти, педіатри та сімейні лікарі. Вони надаватимуть профілактичну допомогу, першу медичну допомогу, робитимуть профілактичні щеплення пацієнтам тощо.

Вважаю, що такі центри — це майбутнє. Тільки владі потрібно нам допомогти матеріально – медикаментами, покращення медичної апаратури. Первинна медицина потребує більшого фінансування, щоб ми змогли надавати пацієнтам необхідну допомогу”, — зазначає дільничий терапевт Світлана Драгомирецька.

За словами головного лікаря центру Оксани Мельник, це дуже важлива подія в об’єднаній територіальній громаді.

Наша основна функція була не розділити лікарню, а поділити функції між медиками. Це є амбулаторний заклад, де пацієнтам надаватимуть первинну і невідкладну медичну допомогу. Також згодом будуть встановлені 30 ліжок денного стаціонару. Ще в квітні ми провели анкетування. Люди хотіли змін і самостійно обирати лікарів. До прикладу, один з наших медиків вже має близько 500 пацієнтів — люди вже підписали з ним угоду, — розповідає лікар.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...