Мед Атлант

В Івано-Франківську відзначили переможців конкурсу фентезі-оповідань “Брама”. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 28 жовтня, відбулася церемонія закриття найбільшого жанрового фестивалю в Україні «Брама».

Впродовж фесту франківці та гості міста мали змогу долучитися до магічного світу фентезі — під час дискусій, майстер-класів, на воркшопах та лекціях. 

Чудову організацію першого українського фестивалю фентезі відзначили відомі письменники Брати Капранови:

Конкурс – це каталізатор творчого процесу і ми розпочинали свою діяльність з конкурсу, тому передбачаємо “Брамі” велике майбутнє!

Церемонія закриття фестивалю вразила гостей динамічною програмою: вокальні виступи, конкурси сценічних костюмів, жартівлива шоу-програма від відомих ведучих “Хлопців по Виклику”, а також лицарські бої.

Наприкінці вечора свої заслужені призи за кращі конкурсні оповідання та “дражнилку” отримали юні письменники — “Кобра” та “Чорний запорожець”.

Третє призове місце фестивалю розділили лікар-анестезіолог Андрій Сем’янків та вчителька історії і географії Сафі Байс. Друге місце посіла студентка з Вінницької області Інна Ковалишена.

А найбільшу грошову нагороду у сумі 10 тисяч гривень меценат фестивалю «Браму» Оксана Мельник вручила переможцю літературного конкурсу Вадиму Овчарову, інженеру та переможцю кількох літературних конкурсів з Кропивницького.

Додамо, що за три місяці від оголошення старту було отримано понад півтисячі оповідань у різних жанрах фентезі: від дитячого, до містичного, від техно-фентезі, до карпатської магії! Принципова конкурсна вимога — українська мова твору. “Брама” впевнено доводить: є автори, що пишуть українською! Понад 500 конкурсних робіт — яскраве цьому підтвердження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...