Мед Атлант

У Франківську за круглим столом зібралися судді та активісти, щоб обговорити відкритість суду та співпрацю з громадою

Сьогодні, 31 жовтня, в Івано-Франківську за круглим столом зібралися представники народних депутатів, прикарпатські судді, представники нацполіції та активісти. Щоб поговорити про відкритість суду та співпрацю з громадою.

Організовує захід ГО “Центр Політичних Студій”. Керівник організації Віталій Світлик зазначив, що такий діалог є необхідним зараз, оскільки є чимало проблем у діяльності суддів саме через прогалини в законодавстві.

Безумовно судова реформа є зараз важливою і громадянське суспільство повинно її підтримувати. Сьогодні ми хочемо обговорити проблеми і прогалини в українському законодавстві, які можуть вирішити народні обранці. Іншою темою для обговорення є доступність і відкритість наших судів, адже зараз суспільству варто показати інший суд – відкритий і підзвітний громаді, – сказав Світлик.

Член Громадської ради доброчесності Роман Куйбіда зазначив, що наразі лише 9% громадян обізнані в тому, які зміни відбуваються в судовій системі.

 Це означає, що є великий резерв для роботи з громадою. Щоб показати, що зміни відбуваються. Сьогодні нам треба поговорити не про те, що залежить не від нас, а про те, що ми можемо зробити, щоб ситуація покращилася.

Представник Апеляційного суду зауважив, що їх суд стає все більш відкритішим. Для прикладу, вчора суддя навіть погодився дати інтерв’ю місцевому телеканалу щодо прийнятого рішення.

Захід проходить в рамках проекту «Громадський моніторинг суддів Івано-Франківської області як механізм протидії корупції в судах та сприяння судовій реформі в Україні».

Проект реалізовується в рамках програми «Посилення спроможності громадянського суспільства в регіонах України впливати на органи Державної влади та місцевого самоврядування з метою прискорення реформ», міністерства закордонних справ Нідерландів та Центру політико-правових реформ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...