Мед Атлант

Іванофранківців закликають стати донорами крові. ФОТО

Всеукраїнський проект «Допомогти може кожен» триває з 30 жовтня по 4 листопада у Івано-Франківській обласній станції переливання крові. Головне його завдання — поповнити запаси крові по всій Україні, адже ніхто не знає, коли донорська кров знадобиться йому.

Сьогодні вранці здавати кров прийшли дві дівчини з четвертою групою крові. Обоє вже приходять в станцію переливання крові не вперше, бо хочуть, щоб їхня кров врятувала комусь життя.

Ми вважаємо, що потрібно проводити таку агітацію серед громадськості, бо це зараз є проблема з нестачею крові. Під час цієї хвилі проекту ми акцентували увагу тих людей, які мають резус мінус чи четверту групу крові, — говорить координатор громадської організації ФРІ Андрій Осташ.

За словами активіста, за два дні проекту до станції переливання крові прийшли 10 донорів, з них 4 з четвертою групою крові.

У свою чергу, заступник головного лікаря Обласної станції переливання крові Ірина Федик каже, що потреба в донорах є завжди.

Зазвичай люди приходять до нас, щоб конкретно комусь допомогти. Втім, зараз все більше молоді цікавиться і приходять здавати кров просто. Потреба в донорській крові є завжди, і не лише резус мінус.

За словами медика, здати кров може здорова людина, вагою більше 50 кілограм і якій виповнилося 18 років. Чинне законодавство дозволяє здати за один раз не більше 350 мл крові, однак якщо людина веде здоровий спосіб життя, то може здати і 400, і більше”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...