Мед Атлант

У 2018 році на Прикарпатті запрацює 23 об`єднані територіальні громади

Сьогодні, 1 листопада, розпочалася прес-конференція на тему: “Підбиття підсумків впровадження децентралізаційної реформи на Прикарпатті: новоутворенні об`єднані територіальні громади і нові можливості”.

Її проводять з ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України. На прес-конференції присутні заступник голови облдержадміністрації Богдан Кобилянський, виконавчий директор регіонального відділення АМУ Юрій Стефанчук та очільник Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк.

Богдан Кобилянський повідомив, що на сьогодні в області утворено 23 ОТГ, які об`єднали 107 місцевих рад із 516 територіальних громад, що становить 20, 7 %.

У 2015 році утворено 4 ОТГ: Печеніжинську, селищну, першу в Україні, Старобогородчанську, Верхнянську та Білоберізьку сільські об`єднані територіальні громади, які об`єднали 19 місцевих рад. У 2016 році – 8 ОТГ (Тлумацьку міську, Більшівцівську селищну, Витвицьку, Матеївську, Нижньовербізьку, П`ядицьку, Космацьку та Олешанську сільські ОТГ), які об`єднали 46 місцевих рад. У 2017 році утворено 11 ОТГ (Дзвиняцьку сільську Богородчанського району, Рожнівську сільську та Яблунівську селищну Косівського району, Войнилівську селищну Калуського району, Ланчинську, Делятинську селищні та Переріслянську сільську Надвірнянського району, Брошнів-Осадську селищну та Спаську сільську Рожнятівського району, Заболотівську селищну Снятинського району, Ямницьку сільську Тисменицького району, яку об`єднали 42 місцеві ради, – розповів заступник голови облдержадміністрації.

Відтак, сьогодні в ОТГ області проживає 213, 7 тис. жителів, що становить 15, 5 % від загальної кількості населення області.

Юрій Стефурак додав, що зараз слід схвалити закон “Про службу в органах місцевого самоврядування” та “Про передачу в управління ОТГ землі поза межами населених пунктів”. Каже, для цього прикладуть максимум зусиль.

До кінця 2017 року на Прикарпатті відбудуться вибори у 3 ОТГ (Делятинській, Войнилівській і Спаській).

З 1 січня 2018 року у нас повноцінно з перевагами владними і фінансовими запрацює 23 ОТГ, а це становить 40 % громад, що передбачені “Перспективним планом області до утворення, – підсумував очільник Центру розвитку місцевого самоврядування.

До теми: Вибори ОТГ на Франківщині: відомо, де проголосувало найбільше виборців, а де — найменше

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...