Мед Атлант

Мобільні оператори продовжують збільшувати ціни на тарифи. Що думають франківці про такі зміни. ВІДЕО

Найбільші мобільні оператори України продовжують збільшувати ціни на свої тарифи. Нещодавно збільшилась вартість тарифів оператора Київстар. Від жовтня платитимуть більше абоненти оператора Vodafone. Чи вважають франківці справедливими такі зміни та, чи відповідає ціна якості, дізнавались журналісти МІСТА.

Оператор мобільного зв’язку Київстар від 1 вересня перевів низку користувачів на нові контракти, що коштують дорожче. Так, найдешевший пакет для контрактників подорожчає з 45 гривень до 70 а найдорожчий – з 850 до 1100 грн. В оператора кажуть, що на такий крок вирішили піти через неактуальність пропозицій деякий тарифних планів. Їх планують ліквідувати. У Департаменті корпоративних комунікацій компанії “Київстар” відзначили, що у порівнянні зі старими контрактними тарифами у новій пропозиції абонплата вища на 20-40%, однак абоненти отримали більше переваг у вигляді нетарифікованих дзвінків, СМС і мобільного інтернету, інформує “ТСН“.

Ще один популярний мобільний оператор Vodafone Україна збільшить ціни на свої тарифи від 30 жовтня. Відтак, ціна на дзвінки на інші мережі після вичерпання місячного або денного пакету в тарифі Light+ збільшиться з 0,25 до 0,50 грн/хв Плата за денний безліміт на дзвінки всередині мережі Vodafone залишиться на рівні 2 грн/день, але з 30 жовтня вона буде зніматися щодня, незалежно від використання.

Згідно з тарифом Red XS, вартість дзвінків на інші мережі за межами пакету зросте вдвічі, до 0,50 грн/хв. Об’єм доступного інтернет-трафіку також збільшиться вдвічі – до 2 ГБ. Однак зміниться система надання інтернет-пакетів після вичерпання місячного ліміту. Раніше користувач отримував кожні 500 МБ за 15 грн, зараз клієнт зможе придбати 20 пакетів по 100 МБ за ціною 5 грн кожен.

Журналісти МІСТА опитали франківців, чи задоволені вони своїм тарифним планом та, чи вважають спрведливим таке підвищення цін. Всі опитані містяни вважають, що ціна не відповідає якості. Зокрема, кажуть, що за кордоном ціни не значно більші, але якість зв’язку є кращою. Також обурені тим, що вартість інтернету є високою, а 4G так і не започаткували.

Опитані франківці витрачають близько 40-50 гривень щомісяця на мобільний зв’язок та не знайшли ще жодного способу економії. Причина в тому, що для використання додатків, наприклад, “Viber”, “Skype”, через які можна спілкуватись та, здавалося б, зекономити на дзвінках, теж потрібен інтернет, а зон “WI-FI” в Івано-Франківську не багато. Відтак, незважаючи на підвищення цін, містяни змушені продовжувати користуватись послугами свого мобільного оператора, адже без телефонних розмов та інтернету в наш час важко обійтись.

До слова: 4G-зв’язок в Україні: коли запрацює та хто від цього виграє

Читайте також: Соцмережі, онлайн-відео та іграшки: соціологи з’ясували, що українці роблять в інтернеті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...