Мед Атлант

З листопада заборонено вилов риби на зимувальних ямах

З 1 листопада в 21 областях на зимувальних ямах заборонено любительське, спортивне та промислове рибальство. Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства України.

Заборона буде діяти на області: Вінницьку, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Київську, Кіровоградську, Луганську, Львівську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Полтавську, Харківську, Черкаську, Чернівецьку, Чернігівську.

У кожній області України місця зимувальних ям визначаються індивідуально, залежно від погодних умов.

За порушення правил рибальства на зимувальних ямах передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 до 170 грн, на посадових осіб від 170 до 510 грн; за грубе порушення правил рибальства (наприклад, за рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел тощо) передбачено штраф 340-680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб 510-850 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність – штраф 3400-6800 грн або позбавлення волі строком до 3 років з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Читайте також: У Франківську на міському озері рибалки виловлюють навіть маленьку рибу. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...