Мед Атлант

В Івано-Франківську функціонує 12 прийомних сімей, в яких виховується 19 дітей

Сьогодні, 3 листопада, під час засідання виконавчого комітету було заслухано інформацію про роботу служби у справах дітей виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в 2017 році.

Згідно зі звітом, станом на 1 листопада 2017 року на обліку в службі у справах дітей перебуває 207 осіб (0,45% від усього дитячого населення), з них 168 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, 39 дітей, що опинились в складних життєвих обставинах.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року спостерігається тенденція до зниження (понад 11%) впродовж року кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (189 в 2016 році; 168 – в 2017), що зумовлено активізацією роботи з профілактики соціального сирітства, раннього виявлення кризових сімей та проведення відповідної роботи з ними.

З категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування:

– 140 дітей виховується в сім’ях опікунів, піклувальників (83,3%);

– 13 дітей виховуються у  прийомних сім’ях та ДБСТ (7,7%)

– 15 дітей перебуває на повному державному забезпеченні (8,9%):

в  державних дитячих закладах  – 11;

в  середніх спеціальних навчальних закладах – 4.

У місті проживає 11 дітей даної категорії, які прибули з тимчасово окупованої території.

Впродовж звітного періоду виконавчим комітетом міської ради як органом опіки та піклування також взято на облік та продовжено функціонування 1 прийомної сім’ї, в якій виховується 2 прийомних дітей, що переїхала з м. Бердичів, та  припинено перебування 2 осіб з числа, дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомних сім’ях, у зв’язку з повноліттям та завершенням навчання.

Наразі в м. Івано-Франківську функціонує 12 прийомних сімей, в яких виховується 19 дітей, та один дитячий будинок сімейного типу, в якому проживає 6 дітей. Щорічні звіти про стан утримання і виховання дитини у прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу розглядаються на засіданні комісії з питань захисту прав дитини.

У зв’язку з повноліттям всіх дітей та завершенням навчання припинено функціонування першої прийомної сім’ї подружжя Кирилюк, яка була створена в м. Івано-Франківську у 2003 році.

Читайте також:Мешканцям міста Івано-Франківська доступно 47 адміністративних послуг, які можна замовити онлайн

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...