Мед Атлант

У Франківську водії продовжують паркуватися на місцях для маломобільних осіб. ФОТО

На парковці одного із супермаркетів два автомобілі припаркувалися на місці для маломобільних осіб. На таке порушення звернули увагу франківські патрульні.

Як з`ясували патрульні, один із водіїв дійсно інвалід, що і засвідчив відповідним документом. Проте на автомобілі не було розпізнавальних знаків. Щодо цього поліцейські зробили усне зауваження водію. На іншого керманича інспектори винесли постанову за ч. 5 ст. 122 КУпАП.

Наявність на автомобілі розпізнавальних знаків, які вказують, що транспортним засобом керує особа з обмеженими можливостями, є обов`язковою.
Патрульна поліція Івано-Франківська наголошує: неправомірне використання знака “водій з інвалідністю” на своєму транспортному засобі каратиметься штрафом від 1020 до 2020-2700 грн, – пояснюють патрульні.

Нагадаємо, 26 жовтня набули чинності зміни до законодавства щодо посилeння відповідальності за паркування авто на місцях для інвалідів. Санкція статті за відповідне правопорушення передбачає стягнення в розмірі від 1020 до 1700 гривень.

Фото: оперативний інфочат у Телеграмі спільноти AutoLife IF.

Читайте також: 22-річного франківця, який не має посвідчення водія, оштрафували восьмий раз

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...