Мед Атлант

В рейтингу найбагатших українців Президент зайняв п’яту позицію

Бізнесмени Рінат Ахметов, Віктор Пінчук і Костянтин Жеваго очолюють список найбагатших українців, президент Петро Порошенко на п’ятій позиції.

Рейтинг склало видання “Новое время” спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

Згідно з рейтингом ТОП-100 найбагатших українців, статки єдиного акціонера найбільшого українського холдингу СКМ Ахметова (6,9 млрд доларів) за рік зросли на 68%.

Власник EastOne Віктор Пінчук має активи в розмірі 1,4 млрд доларів (з ростом за рік в 13%). Такий же статок у члена ради директорів гірничорудної компанії Ferrexpo, народного депутата Костянтина Жеваго, але він виріс за рік на 209%.

Народний депутат з фракції “Опозиційний блок”, власник “Смарт-холдингу” Вадим Новінський володіє 1,2 млрд доларів, збільшивши за рік свої статки на 113%.

Президент України Петро Порошенко, головним активом якого є кондитерська корпорація Roshen, посів п’яте місце в рейтингу зі статком в 1 млрд доларів, який виріс в порівнянні з 2016 роком на 7%.

Партнери по групі “Приват” Ігор Коломойський (1 млрд доларів) і Геннадій Боголюбов (763 млн доларів) втратили за рік 11% і 9% активів відповідно.

Статок Дмитра Фірташа, який виїхав з України і перебуває в Австрії (власник Group DF), оцінюється в 746 млн доларів при зростанні в 14%.

Засновник і мажоритарний акціонер агрохолдингу “Миронівський хлібопродукт” Юрій Косюк став багатшим на 10% і володіє активами на суму 693 млн доларів.

Співвласники мережі будівельних гіпермаркетів “Епіцентр-К” і “Нова лінія” Галина і Олександр Гереги збільшили свої статки на 5% – до 688 млн доларів. Вони замикають ТОП-10 найбагатших українців.

На 11-му місці в рейтингу ще один представник групи “Приват” Олександр Мартинов (594 млн доларів), який за рік став багатшим на 11%. Гендиректор агрокомпанії “Нібулон” Олексій Вадатурський володіє активами на 587 млн ​​доларів і його статки зросли на 326% (видання зазначає, що різке зростання статків обумовлено більш точною оцінкою активів).

Бізнесмен Костянтин Григоришин (група “Енергетичний стандарт”) посів 13-е місце з 570 млн доларів і зменшенням капіталу за рік на 2%. Далі йдуть екс-міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський (Burisma Group) з 535 млн доларів (зростання в 107% за рік), Андрій і Руслан Веревський (агрохолдинг “Кернел”) з 438 млн доларів (падіння на 5% за рік) .

На 16-му місці розташувався Олександр Ярославський (DCH) з 283 млн доларів і зростанням в 47% в порівнянні з попереднім роком.

Народний депутат Віталій Хомутинник (депутатська група “Відродження”), який є кінцевим бенефіціаром ПАТ “Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд “Каскад-Інвест”, зберіг багатство у 268 млн доларів.

Власник ПАТ “Концерн “Галнафтогаз”, що розвиває мережу АЗС “ОККО”, Віталій Антонов, має 255 млн доларів, збільшивши за рік свої статки на 7%. Брати Григорій та Ігор Суркіси (“Укренергоконсалтинг”) мають у своєму розпорядженні активи в 249 млн доларів (зростання 2%).

Бізнесмен і банкір Сергій Тігіпко (ТАС) збільшив за рік свої активи на 111% до 230 млн доларів і замикає першу 20-ку рейтингу.

На 22-му місці в рейтингу з 207 млн ​​доларів екс-народний депутат і екс-міністр транспорту України Микола Рудьковський (“Нафтогазвидобування”), статок якого виросло на 614%. На 25-му місці Валерій Хорошковський (Медіагрупа “Інтер”) зі 167 млн ​​доларів, на 26-му – народний депутат Нестор Шуфрич, у якого 158 млн доларів (при зростанні 116% на рік).

Статок народного депутата Сергія Льовочкіна (Медіагрупа “Інтер”, “Закарпаттяобленерго”) творці рейтингу оцінили в 116 млн доларів і помістили його на 35-е місце.

Співголова партії “Опозиційний блок” Борис Колесніков (АПК-Інвест, “Конті”) в рейтингу посідає 57-е місце з 83 млн доларів, а лідер фракції “Опозиційний блок” Юрій Бойко (ключовий актив – Харківська ТЕЦ-5) – 59- е місце з 79 млн доларів (зростання на 111%).

На 60-му місці в рейтингу – мер Києва Віталій Кличко і його брат Володимир (Klitschko Management Group) з 75 млн доларів і зростанням на 17% в рік.

Колишній голова адміністрації президента Борис Ложкін, майно якого оцінили в 53 млн доларів (зростання на 40%), посів 80-е місце в списку найбагатших українців.

Лідер громадського руху “Український вибір – Право народу” Віктор Медведчук на 82-му місці з 52 млн доларів.

На 96-місці розташувався міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (ключовий актив – “Гравель-21”) з 38 млн доларів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...