Мед Атлант

Жителька Івано-Франківщини надіслала псевдо-поліцейським гроші, щоб відкупити сина за “вчинений злочин”

Дзвінок до 43-річної мешканки одного із сіл Городенківського району пролунав 4 листопада вранці. Потерпіла потрапила на гачок аферистів та, повіривши їм, втратила гроші.

На мобільний телефон до заявниці зателефонував невідомий та представився правоохоронцем. Навіть назвав ім’я, а відтак розповів їй про надуманий сюжет злочину — нібито її син вчинив бійку, під час якої постраждав один із учасників конфлікту. Тож аби уникнути відповідальності за вчинення кримінального правопорушення чітко вказав суму 5 000 гривень за «послуги».

Розгублена жінка, не усвідомлюючи своїх дій, негайно зібрала всі заощадження, які були вдома, та побігла до найближчого терміналу і перерахувала на картку мобільного зв’язку вищевказану суму.

Виконавши всі умови шахраїв, жінка зателефонувала до вже «врятованого» сина, який запевнив, що з ним усе гаразд. Лише тоді потерпіла зрозуміла, що її підло обдурили і звернулася за допомогою до поліції.

Слідчі за фактом шахрайства розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, — повідомляють у прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області.

Правоохоронці вкотре звертаються до усіх громадян провести профілактичні, застережні бесіди зі своїми батьками або знайомими похилого віку, опираючись на факти шахрайств, про які ми постійно інформуємо. Аби вберегти свої заощадження та й здоров’я, варто наголосити їм, аби не вступали в діалог із незнайомцями по телефону та особисто спочатку контактували із родичем, який начебто потрапив у біду, або одразу зателефонували у поліцію та з’ясували ситуацію.

Читайте також: “DZIDZIO” відсудив у екс-учасника гурту 400 тисяч гривень за незаконне виконання пісень у Калуші

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...