Мед Атлант

Працівникам локомотиворемонтного заводу заборгували майже три мільйони гривень зарплати. ВІДЕО

Сьогодні, 7 листопада, в Івано-Франківську під час оперативної наради обговорили ситуацію, яка склалась з відновленням локомотиворемонтного заводу.

Міський голова Руслан Марцінків повідомив, що на міську раду відкрили кримінальну справу через локомотиворемонтий завод. Руслан Марцінків обурений, що міська рада придбала завод, але не може інвестувати в нього гроші, оскільки робота підприємства заблокована.

У нашій державі кримінальних справ не мають тільки непорядні люди. Мені хочуть привішати статтю Тимошенко, цим займається вже генпрокуратура, – каже міський голова.

Заступник міського голови Олексій Кайда запропонував, щоб працівники заводу пройшли під стінами антимонольного комітету, генпрокуратури, МВС та СБУ.

Олігархи мають бажання продати завод за копійки своїм людям. Вийдемо з прапорами і наметами і зробимо масовий пікет, – каже Кайда.

Працівник заводу відзначив, що наступного тижня на заводі влаштують страйк, а після цього мають бажання їхати до Києва. Представники заводу підтримують міську владу.

Тимчасовий директор заводу Руслан Терешко відзначив, що наразі заборгованість по зарплаті працівникам складає майже три мільйони гривень. З 350 працівників залишилось тільки 230 людей, тому на підприємстві є брак кадрів.

В п’ятницю є пропозиція влаштувати страйк на підприємстві для того, щоб озвучити позицію підприємства. Колектив не хоче бути об’єктом, бажає бути субєктом, щоб брати участь у боротьбі за підприємство, – зазначає директор заводу.

Нагадаємо, місто придбало завод 22 серпня – з другої спроби. Міському бюджету ця покупка обійшлася в 33 мільйони 920 тисяч гривень. Разом з підприємством місто придбало й земельну ділянку площею 9,96 га.
Тимчасового директора заводу Руслана Терешка призначили 9 жовтня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...