Мед Атлант

“Під Високим Замком”: франківців запрошують на перегляд сучасного польського кіно. ПРОГРАМА

В суботу, 11 листопада, стартує традиційний, вже шостий перегляд сучасного польського кіно “Під Високим Замком”. Він є продовженням проекту, який вже полюбився публіці, де презентують доробок польського кінематографа.

Перегляд польського кіно є некомерційним проектом. В Івано-Франківську його проводять вшосте, також шість показів було у Львові. Перегляд приурочений щороку до Дня Незалежності Польщі.

Організатори прагнуть не лише познайомити глядача з польським кіно, а й підняти загальний рівень знань про культурну спадщину Польщі, а також історію та сучасні суспільні проблеми західного сусіда України.

Цьогоріч буде представлено 25 фільмів. Автор проекту, Генеральне Консульство Республіки Польщі у Львові, Барбара Пацан розповіла, що родзинкою цьогорічного Перегляду польського кіно буде чотири історичні стрічки тривалістю по 15 хвилин кожна. Розпочнуть показ з фільму легендарного польського режисера Анджея Вайджи.

Ми дуже розраховуємо на те, що повториться ситуація з попередніх років, коли остання сім’я, яка саме виходить із кіно й обговорює щойно переглянутий фільм, запрагне нагородити його акторів і творців не однією, а одразу “двома коронами”.

Директор центру Польської культури Мар’я Осідач розповіла про роботу центру та проекти, які вони втілюють. Також вона відзначила, що цьогоріч буде представлено більше фільмів у жанрі детектив, оскільки цьогоріч у Польщі їх знімали багато, також будуть біографічні фільми та кінокомедії. В другу суботу франківці матимуть змогу побачити нічний кінематограф “Ніч в кіно”, сеанс якого розпочинається в 23:10 годині.
Директор театру кіно “Люм”єр” Лідія Шкрібляк каже, що квитки в касі франківці купляють швидко, ще до старту фестивалю люди цікавилися, чи буде цьогоріч Перегляд польського кіно.
Показ фільмів триватиме з 11 до 19 листопада. Ключовим елементом проекту є ціна квитка, яка становить 30 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...