Мед Атлант

В Івано-Франківську більше 16 тисяч людей отримують соціальну допомогу

Сьогодні, 9 листопада, відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Під час засідання члени виконкому заслухали звіт про роботу департаменту соціальної політики від січня цього року.

Як розповів Василь Семанюк в департаменті станом на 20 жовтня на обліку перебуває 16 603 одержувачі допомог, з них найбільше — 8929 осіб отримують допомогу при народженні дитини. Також  421 внутрішньопереміщеній особі щомісячно надається адресна допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

Одним із видів соціальних допомог є житлові субсидії — програма адресної соціальної допомоги малозабезпеченим верствам населення. У період з січня по жовтень цього року за призначенням державної субсидії звернулися 10 305 людей, з них відмовлено у пільгах лише 103, — йдеться у звіті.

Окрім цього, у 2017 році передбачено кошти міського бюджету для надання допомоги онкохворим дітям. Станом на 20.10.2017 року відбулось вісім засідань комісії з надання допомоги онкохворим дітям, на якому розглянуто 13 звернень (12 дітей)  від батьків дітей з онкологічним  захворюванням та виділено допомогу на загальну суму  710 тис. грн.

 Щорічно з коштів міського бюджету громадським організаціям інвалідів та ветеранів надається фінансова підтримка для здійснення  статутної діяльності. В 2017 році згідно розпоряджень міського голови надано фінансову підтримку  10 громадським організаціям ветеранів та інвалідів з коштів міського бюджету на суму 70,0 тис. грн.

Налагоджена тісна співпраця всіх структур, які працюють в напрямку підтримки учасників сімей та їх родин, закріплені відповідальні особи у всіх відділах та управліннях для обміну інформацією з метою постійного поновлення бази даних.  Департаментом сформовані соціальні паспорти, де визначені кожним учасником АТО чи представниками їхніх родин  потреби.  Особлива увага приділяється сім’ям загиблих щодо встановлення їм статусу, пільг та підтримки, а також пораненим. Координаційний комітет забезпечує в межах наявних можливостей надання матеріальної допомоги, оперативне розв’язання проблем, з якими звертаються члени сімей поранених та загиблих військовослужбовців, а також члени сімей мобілізованих військовослужбовців, що потребують особливої уваги чи перебувають в складних життєвих обставинах.

Нагадаємо, сьогодні в Івано-Франківську обговорили проблему реабілітації бійців АТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...