Мед Атлант

Міський голова Косова назвав місцевих учасників АТО “бандитами, що поміняли спортивки на камуфляжі”

Місцеві  учасники  АТО заявляють, що це не перший  випадок, коли мер  дозволяє собі такі випади  у сторону  бійців.  Мер Косова  ж заявляє, що має підстави так  говорити.

Вчора у  Косові під час спільного  засідання  спілки учасників  АТО  та  бійців ДУК  “Правий сектор” стався конфлікт військових з мером  Косова Юрієм Плосконосом.  За словами  присутніх на зборах, коли  почали розглядати 4  питання, у приміщення  раптово увірвався  міський очільник, інформують Франківчани.

Учасники  АТО вже  раніше мали конфлікти з  міським головою. Бійці стверджують, що мер часто дозволяє собі нетактовні  висловлювання в їх адресу.  Користуючись присутністю мера на  засіданні, атовці запитали Юрія Плосконоса про  причину  таких  його висловлювань. Після чого,  як стверджують очевидці, мер почав кричати, що всі місцеві учасники АТО — це бандити, які перевдягнулися зі спортивних костюмів  у  камуфляжну форму. При  тому  Плосконос звинуватив бійців у рекетирстві та вимаганні грошей з місцевих лісових  господарств.

Коли його попросили назвати хоча б один  факт такого рекетирства, мер заявив,  що  в районі  нема ні одного порядного учасника  АТО, — розповідають Косівські  атовці журналістам.

Учасники зборів  також стверджують, що  мер почав навмисно провокувати хлопців на бійку.

Наші журналісти зв’язалися з Юрієм Плосконосом, щоб почути його коментар з даного питання. Мер наполягає, що конфлікт навмисно загострює один з учасників АТО, який  був його конкурентом на виборах, та тепер, буцімто, прагне вигнати  очільника міста із  займаної  посади.

Я справді говорив про те, що атовці, а зокрема “Правий сектор” займається в місті не  тим, чим  потрібно. Взяти хоча  б той випадок,  що головному лікарю  ЦРЛ вилили зеленку  в очі і  тепер у людини лишилося 10%  зору, — каже Юрій Плосконос.

Нагадуємо, що наприкінці  жовтня цього року невідома жінка  вихлюпнула зеленку в  очі головному лікарю Косівської ЦРЛ. Це сталося у вбиральні лікарні. У  цей  час  у  кабінеті лікаря перебувало  13 представників “Правого сектору”, які прийшли на прийом до головного лікаря  зі скаргою на бездіяльність працівнииків Косівської ЦРЛ.

Судячи зі  слів мера, він звинувачує в інциденті саме представників “Правого сектору”.

Я вважаю, що вони на теперішній  час  поводять себе як люди, що ходили в “адідасовських” костюмах  у 90-х.  Тільки вони ппоміняли костюми на камуфляжі. Якщо вони вважають, що при владі  корупціонери, то нехай доведуть це, а не діють такими методами, — підтверджує мер свої слова, сказані напередодні самим атовцям.

Косівські вояки стверджують, що хотіли  опублікувати замітку про інцидент у місцевому друкованому  ЗМІ, та газета не горить бажанням висвітлювати конфлікт.

Ми припускаємо, що мер може чинити тиск на журналістів, — кажуть учасники  АТО.

Такий тиск Юрій  Плосконос  заперечує:

Нехай публікують де хочуть. Мене  не  цікавить, що вони там мелють язиками, бо людей судитимуть по справах, а не по ляпанню язиком.

Косівські бійці АТО також зауважують,  що при обранні в мери, Юрій Плосконос  фігурував як волонтер.  Та з обранням на посаду мер  про свою волонтерську діяльність забув. Натомість почав відкриту ворожнечу з бійцями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...