Мед Атлант

Пішов на роботу – потрапив у військкомат: на Калущині виловлюють призовників на заводах

Оскільки призов громадян на строкову військову службу закінчується 30 листопада, а призовники добровільно так і не з’являються до військкоматів, то його працівники вдаються до рейдів на підприємства міста та району.

Минулого тижня працівники військкомату забрали кількох молодих чоловіків з прохідної ТОВ “КАРПАТНАФТОХІМ”. Аналогічний випадок мав місце цього тижня і біля прохідної ТзОВ “Даноша”, інформує сайт “Нафтохімік”.

Керуючись існуючою базою даних призову, тих осіб, які підлягають призову, доставили до військового комісаріату до з’ясування обставин – чому вони не прибули і чи мають право на відстрочку, – наголошує військовий комісар Андрій Павлишин. – Хто має право на відстрочку, то пройде медкомісію і отримає її. Ті ж, хто такого права не мають, після проходження призовних комісій призиватимуться на службу. Ми вимушені проводити такі розшукові заходи, адже випробувані досі методи призову не дали жодного результату. До речі, порядок видачі повістки не прописаний, тобто її можна вручати фактично у будь-якому місці.

Також хотілося б наголосити, що багато функцій з військового обліку покладено і на керівників підприємств. Зокрема, Закон “Про військовий обов’язок і військову службу” зобов’язує керівників підприємств повідомляти своїх співробітників і забезпечувати їх прибуття у військкомати.

Загалом, за словами Андрія Павлишина, проблеми з призовом на строкову військову службу існують в багатьох областях України. У містах з більшою кількістю населення вони є менш гострими, а в маленьких набагато важче віднайти охочих служити.

Завдання Калуського об’єднаного військового комісаріату – скерувати в ЗСУ 35 призовників і 7 офіцерів запасу.

Загалом, за словами Павлишина, у Калуші є нині 1260 осіб, які підлягають призову. Наразі ж у міський військовий комісаріат з’явилося лише 239 чоловік. Фактично всі вони мають право на відстрочку від проходження строкової служби у зв’язку зі здобуттям освіти чи за сімейними обставинами.

Наразі з Калуського району у військові частини вже відправили дев’ять призовників, – продовжує Андрій Павлишин. – Ще шість хлопців вже також готові до відправлення. Потрібно “віднайти” ще двох. А що стосується Калуша, то поки що жодного призовника ще не призвали. Офіцерів запасу відправляємо у військові частини 13 листопада. Вони служитимуть півтора року. Щодо інших призовників, то ті, які мають вищу освіту, проходять строкову службу рік, а хто не має – півтора року. Також ще раз хочу наголосити, що громадяни, яких призивають на строкову службу, в зоні проведення АТО не служитимуть.

Читайте також: Кращим державним службовцем України стала працівниця з Івано-Франківщини. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...