Мед Атлант

Науковці презентували в Івано-Франківську свої інвестиційні проекти

Сьогодні, 13 листопада, у Будинку вчених відбувся «Конкурс інвестиційних проектів наукового парку «Прикарпатський університет». На розгляд компетентного журі було представлено 9 проектів.

До участі в конкурсі мали змогу долучитися студенти, аспіранти та творчі особистості, які прагнуть сприяти інноваційному розвитку України та, зокрема, Прикарпаття. На думку ректора ПНУ ім. Василя Стефаника, на сьогоднішній день виникає потреба не лише ділитися спільними ідеями, а зараз дуже важливо втілювати їх в життя і шукати інвесторів для їх реалізації.

Нещодавно я повернувся з Пекіну, де мав можливість ознайомитися з інвестиційними проектами Китайської республіки і хочу зазначити, що та інформація, з якою ми ділилися з нашими партнерами, підкреслює, що рівень нашої науки та наукових ідей є на достатньо високому рівні. , — зауважив Ігор Цепенда.

Оцінювали реальність та перспективи втілення проекту в життя професійне журі, до якого ввійшли науковці з України та Польщі, підприємці та посадовці. Сьогодні учасники конкурсу презентували їм такі проекти: автоматизоване крісло для людей з обмеженими можливостями руху; аналітично-консалтинговий центр; інтелектуальна система обліку енергоносіїв; лабораторія робототехніки та ПЗ “Freakspace; мазь “Відновлення”; пристрій зменшення втрат природного газу; профілактична жувальна гумка з карамелізованого меду; Algorithm of storage of data without loss quality; Magneto-controlled adsorbents for wastewater treatment.

До слова, окремі проекти вже знайшли місце в життя – сьогодні заплановано підписання договору і вже згодом один з інвестиційних проектів запустять у виробництво.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...