Мед Атлант

П`яний водій утікав від поліції у сторону Франківська, вчинив злісну непокору і розбив вікно в автомобілі правоохоронців

У ніч з суботи на неділю на Тисменицькій трасі стався інцидент: водій не зупинився на вимогу поліцейських, утікав та, будучи нетверезим, розбив лобове скло у службовому автомобілі правоохоронців.

Цей факт журналістам МІСТА підтвердили у прес-службі ГУ НП в Івано-Франківській області. Кажуть, у межах Тисменицького району, виїжджаючи з ресторану, водій Audi A6 здійснював рух без увімкнених фар у темну пору доби. Група швидкого реагування Тисменицького відділу поліції, рухаючись Тисменицькою трасою, помітила порушення та подала сигнал про зупинку. Проте водій не відреагував, а пришвидшив рух, утікаючи в сторону Франківська. Зупинити водія вдалося неподалік с. Микитинці. У втікача були явні ознаки алкогольного сп`яніння, а відповідних документів він не мав. Крім того, водій вчинив злісну непокору поліцейським, тому до нього застосували спецзасіб – кайданки. Після цього порушника відвезли у наркодиспансер для освідування. Результат виявився позитивний – 2 проміле. Опісля правоохоронці повезли затриманого у Тисменицький відділ поліції для складання адмінматеріалів, адже правопорушення першочергово вчинене на території району. Машину порушника евакуювали. По дорозі водій поводився зухвало, а приїхавши у відділ не захотів виходити з машини. Опісля вдарив ногою у лобове скло службового автомобіля, розбивши його.

Як з`ясували правоохоронці, водій уже раніше судимий за хуліганство (Ст. 296 ККУ) та нанесення тілесних ушкоджень (Ст. 122 ККУ). Більше того, раніше чоловік перебував на обліку за те, що вчиняв сімейне насильство.

У ніч з 11 на 12 листопада на водія поліцейські склали протоколи за Ст. 122-2 (Ред. – Невиконання водіями вимог поліцейського про зупинку), Ст. 130 (Ред. – Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) і Ст. 185 (Ред. – Злісна непокора працівникам поліції) КУпАП, а також винесли постанову за Ст. 126 (Ред. – Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки) КУпАП. Транспортний засіб було евакуйовано.

Читайте також: У Франківську дівчина обікрала іноземця після проведеної з ним ночі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...