Мед Атлант

Індикатор – борщовий набір: що і на скільки здорожчало восени

Український стратегічний продукт подорожчав. Ціна на овочі підскочили майже вдвічі. Тож, люди мізкують про те, що їстимуть взимку. Запасаються овочами, квасять капусту, купують мішками картоплю, моркву, буряк. Кажуть, урожай цього року менший.

Ціни на буряк, моркву, цибулю та картоплю майже не змінились. Деякі фермери зізнаються – борщовий набір притримують на грудень, аби вигідніше продати.

А ціни на капусту радують гаманець. За останній місяць вона подешевшала на 2-3 гривні. Кілограм білокачанної пропонують за 5 грн. Якщо брати цілий мішок – продадуть і по 2,80 грн. Водночас, фахівці кажуть, нині овочі значно дорожчі, ніж були торік. Так, капуста дорожча на 17%, картопля на 15%, цибуля – взагалі на 50%. Бо урожай гірший.

Значно дешевший порівняно з минулим роком, хіба що часник. Якщо торік він коштував 100 грн за кілограм. То тепер – можна знайти і за 30 грн. Фермери кажуть – велика конкуренція.

Фахівці кажуть, за 2-3 тижні овочі ще більше подорожчають. Особливо огірки та помідори, сезон літніх теплиць у наших фермерів закінчиться, а ринок заполонить дорогий імпорт, йдеться у сюжеті телепрограми ФАКТИ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...