Мед Атлант

У Карпатах лісничий сфотографувався з убитою червонокнижною риссю. Почали розслідування

У мережі з’явились фотографії, де лісничий Рахівського лісничого господарства Віктор Кабаль та його син Микола позують з вбитою риссю.

Світлини виклав у групу “Небайдужа Рахівщина” начальник Трибушанського ПНДВ Карпатського біосферного заповідника сам Василь Шемота.

Фото: Василь Шемота

– Ми були на полюванні і зустріли Кабаля у цю суботу в досить нетверезому стані. Він був на своєму джипі. Він зупинився, вийшов п’яний з машини, кілька слів перекинувся з нами, сів і поїхав, – розповів Шемота.

За його словами, потім вони знайшли на дорозі фотоапарат сірого кольору. Коли увімкнули техніку, “то зрозуміли, чий він”.

На флешці фотоапарату, стверджує Шемота, були фотографії лісничого Кабаля та його сина разом з вбитою риссю.

– Там були ще й інші тварини, і сімейні фотографії, – додає Василь.

Фото: Василь Шемота

До правоохоронних органів компанія не звернулася, Василь виклав фото у Facebook.

– Проти цього чоловіка не раз зверталася і сільська рада до Міністерства екології, а Мінагрополітики… І нічого, – сказав Шемота.

У держпідприємстві “Рахівське лісове дослідне господарство” УП.Життя підтвердили, що такий лісничий у них дійсно працює в Устріцькому лісництві.

У ситуацію втрутилась нардеп Ірина Суслова. Пообіцяла негайно звернутись до Генеральної прокуратури, МВС та Міністра екології з вимогою розслідувати цю справу та покарати винного з максимально допустимою законом суворістю.

На світлини уже відреагувало і Держлісагентство.

Воно ініціювало службове розслідування стосовно цього лісничого, на цей час розслідування його відсторонили від виконання посадових обов’язків.

Читайте такожЯк не потрапити на “гачок” новорічних аферистів, які пропонують в оренду житло в Карпатах

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...