Мед Атлант

Комедія масок: Національна оперета України показала франківцям відомий мюзикл. ФОТО

Сьогодні, 16 листопада, в Івано-Франківську розпочались масштабні гастролі Національної оперети України. Першою виставою, яку показали франківцям, став мюзикл “Труффальдіно із Бергамо”.

Мюзикл “Труффальдіно із Бергамо” в Національній опереті ставиться за мотивами п’єси італійського драматурга Карла Гольдоні “Слуга двох панів” та створюється за одним з кращих зразків комедії дель арте, комедії масок – виду італійського народного театру, актори якого грали у масках і постійно імпровізували.

Трупи, що грали комедії масок у добу Відродження, були першими в Європі професійними театральними трупами, де закладалися основи акторської майстерності і де вперше були присутні елементи режисури. Персонажі комедії масок – це втілення комічного гротеску, буфонади, яскравого видовища карнавального типу.

Національна оперета України у власній версії постановки “Труффальдіно із Бергамо” переносить глядача до Венеції у розпал традиційних для цього місця святкових масових гулянь.

Стихія карнавалу, буйство фарб, яскравість костюмів, блиск прикрас, загадкові маски на обличчях, кураж від пригод і авантюр, сміх, оголені нерви, азарт та інтриги занурять публіку у світ таємниць і шокуючих відкриттів, – кажуть організатори.

МІСТО пропонує переглянути фотозвіт із вистави:

Нагадаємо, гастролі Київського національного театру оперети відбудуться 16-19 листопада в Івано-Франківському академічному обласному музичному драматичному театрі ім. І. Франка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...