Мед Атлант

Суд у справі голови обласної ради Олександра Сича відкладено

Сьогодні, 16 листопада, в Івано-Франківську розглядають позов Марії Ткачук проти голови обласної ради Олександра Сича.

Нагадаємо, вже півтора року кандидатка у депутата від “Самопомочі” Марія Ткачук намагається відібрати депутатський мандат у свого однопартійця Сергія Коцюра.

Причина — його було призначеного першим заступником Коломийського міського голови. Оскільки закон забороняє таке сумісництво, Ткачук пішла до суду, аби зобов’язати ОВК визнати депутатом її. Адже саме вона наступна за партійним списком. Суд задовільнив її повноваження частково та зобов’язав обласну виборчу комісію визнати Марію Ткачук депутатом замість Сергія Коцюра. Втім, Коцюра мандату не позбавили, а сам він відповідної заяви так і не написав, тож продовжує виконувати обов’язки депутата.

Марія Ткачук вважає, що в цьому вина голови Івано-Франківської облради Олександра Сича. Мовляв, голова перешкоджає їй здійснювати депутатські повноваження та відмовляється забезпечити можливість брати участь у пленарних засіданнях. А сумісники – “вчиняють кримінальні правопорушення, привласнюючи владні повноваження депутата обласної ради, включно із розпорядженням коштами обласного бюджету”. Тож подала до суду, передає Бліц-інфо.

Також прокуратура розпочала провадження проти членів обласної виборчої комісії, що відмовлялися виконувати рішення суду про визнання Марії Ткачук депутата.

На сьогоднішнє засідання представник голови обласної ради Олександра Сича Млинеська Лілія не прийшла у зв’язку з відрядженням до Львова. Від відповідача надійшло клопотання про відкладення справи на іншу дату після 24 грудня, оскільки до цього часу триватиме підготування до сесії.  Адвокат Жарський Тарас вважає це не причиною відкладення справи, адже сам відповідач Олександр Сич міг прийти. Відтак, адвокат запропонував клопотання відхилити.

Не явка відповідача, який був повідомлений про засідання, не є причиною відкладення справи, а також він міг з‘явитись особисто або ж обрати іншого представника, — говорить адвокат.

З його думкою погодились другий захисник позивача Козак Віталій, а також позивач Ткачук.

Суд прийняв рішення відкласти справу. Час повідомлять пізніше.

Після судового засідання позивач Марія Ткачук вирішила донести до громадськості свою позицію:

Вчора мені через мого чоловіка погрожували з вимогою припинити переслідувати депутатів. Я не думала, що хтось може вдатися до такого. Вони сподівались, що я відступлю. Не знаю, хто погрожував, але хочу передати я Вас не боюсь! Винні будуть покарані!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...