Мед Атлант

Прикарпатський волонтер вчить дітей виготовляти керамічні вироби. ВІДЕО

Від реабілітації АТОвців – до дитячого мистецтва. Благодійний фонд “Франківський опір” проводить безкоштовні майстер-класи для дітей малозабезпечених верств населення. Завдяки співпраці з Міжнародною організацією міграції ООН та активістами “Франківськ без віз” .

В групі займається до 15-ти осіб. Віком від 4-х років. В школі кераміки вже склалися свої традиції. Кожен майстер-клас розпочинається з розминки та співів. Майстри спочатку знайомлять малечу з матеріалами роботи. А потім приступають до творчого процесу. Діти під пильним наглядом наставників сідають за гончарний круг. Тут вони вручну формують виріб. За допомогою пальців надають форму ліпці, певної товщини та гладкості. За декілька хвилин просто на очах глина перетворюється на посуд, інформує ТРК “ВЕЖА”.

Далі учаники майстер-класу надають виробам різноманітних барв. За допомогою пензлика та акварельних фарб. Цього разу вони ліпили ангелочки. Софійка підгледіла ідею свого виробу в майстрів на вітрині однієї крамниці. Вирішила і собі такого зліпити. Каже, цей ангелик стане її талісманом. Андрійко першим впорався зі своїм ремеслом. Свій виріб присвятив мамі. 

Керує уроком волонтер Володимир Рожнов. Керамікою займається понад 20-ть років.Раніше творчу реабілітацію влаштвував для учасників АТО. Разом вирушали в гори, подалі від міської метушні. В тиші серед природи ліпили рукотвори. Каже, мистецтво покликане зцілювати душі, а це саме те, що потребують бійці.

Робота з дітьми дещо інша, наголошує Володимир. Тут малеча розвиває свій внутрішній світ та естетичний смак. Кожна робота, навіть з невеликими дефектими,- це творчий шедевр, адже виготовлена з любов’ю.

В майстерні вже назбиралася чимала колекція керамічних виробів від наймолодших гончарів. Це – посуд, іграшки та навіть тематичні аплікації. Відтак керівництво школи має намір влаштувати виставку дитячої творчості. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...