Мед Атлант

У Франківську цирк перекрив заїзд до гіпермаркету: водії нарікають, що не можуть заїхати на парковку без порушення ПДР

В Івано-Франківську зі своїм шоу гастролюють артисти цирку “Кобзов”. Циркове містечко розмістилося на території парковки гіпермаркету “Велмарт”, що на вулиці Коновальця. Крім куполу висотою в 25 метрів, на парковці розмістилися ще й автомобілі, які перевозять тварин (верблюди, зебри, кенгуру, бізони, страуси), техніку і реквізит. У зв’язку з розміщенням циркового містечка перекритий заїзд до гіпермаркету, який  дозволяє розмітка із сторони центру.

Повідомлення про це з’явилося у фейсбук-спільноті AutoLife IF.

Єдиний заїзд на “Велмарт”, котрий дозволяє розмітка із сторони центру – перекритий.  Тепер лише один заїзд! І звісно, коли заїжаєте то порушуєте правила, бо перетинаєте подвійну суцільну лінію.  Хочемо почути ваші думки стосовно заїзду, які ваші дії у цій ситуації? Шановні патрульні, як ви ставитеся до заїзду на парковку даного супермаркету?

У коментарях думки водіїв розділилися. Одні кажуть, що це справді спричинило значні незручності. Інші не вважають закритий заїзд проблемою і пояснюють, що можна заїхати на парковку не порушучи правил.

У чому власне проблема? Так їду майже щоразу, вдень, щоб не стояти в черзі на поворот і не чекати, коли хто пропустить… 300лишніх метрів дороги… Профіт!, – пише Maksym Torbyak.

Світлина від Maksym Torbyak.

Я заїжджаю від “Зосиної волі” або їду на заправку робити розворот, – додає Ivan Fedoruk.

Парковка біля “Велмарту” належить гіпермаркету і торговельний заклад здав її в оренду. Як пояснили журналісту МІСТА у патрульній поліції, циркове містечко перекрило один із заїздів, але водіям не потрібно перетинати подвійну суцільну лінію – на дозволеному місці вони можуть зробити розворот і заїхати в інший заїзд.

Як повідомив речник патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак, якщо хтось із водіїв таки буде порушувати ПДР та перетинати подвійну суцільну лінію, і це зафіксують патрульні,  то буде винесено постанову.

Додамо, що на сайті Івано-Франківської міської ради з’явилася відповідь на петицію, що стосується заборони циркам, які використовують диких тварин виступати на території міста.

У ній йдеться, що контролем за дотриманням законодавства у цій сфері займається Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області. Працівники якої повинні фіксувати факти правопорушень і повідомляти про їх виявлення у центральний орган виконавчої влади у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу (Міністерство екології та природних ресурсів України), щоб той вжив відповідних дій.

Але Держекоінспекція немає підстав, щоб заборонити використання у цирках диких тварин, бо їхні дії “наразі не конкретизовані та в загальному зводяться до “організації заходів щодо охорони тваринного світу та поліпшення середовища його існування”. Тому рішення, які будуть прийняті не зможуть бути реалізованими.

Зазначається, що виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням всебічно розглянути дане питання.

Українці  усе частіше проявляють негативне ставлення до цирків з тваринами. Акції протесту періодично спалахують у різних куточках держави. На Прикарпатті лише за цей рік їх було кілька. В Івано-Франківську — у квітні та червні. В жовтні центром міста пройшовся марш за права тварин.  До речі, принаймні, в одному населеному пункті області, така заборона вже діє. Наприкінці червня виконком Богородчанської селищної ради заборонив пересувні звіринці і циркові шоу з використанням тварин на території селища. Нещодавно схожу заборону прийняли й у місті Мукачево.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...