Мед Атлант

В Івано-Франківську проводять соціологічне дослідження щодо створення центру соціальної підтримки

В рамках меморандуму про співпрацю між Прикарпатським національним університетом та міською владою в Івано-Франківську впродовж вересня-грудня проводять соціологічне дослідження  щодо створення Центру соціальної підтримки дітей та сімей.

Сьогодні, 17 листопада, під час чергового засідання координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету було обговорено проміжні підсумки проведення дослідження. Спеціалісти враховували думку багатьох жителів міста, серед них також були і ті, хто опинився в складних життєвих обставинах.

Дослідження показало, що загалом люди підтримують таку ініціативу створення Центру, втім досі ще більшість франківців ще не проінформовані про нього.

Ми розповідали, що є така ініціатива створення Центру і люди говорили, що це потрібна річ. Але все-таки сказати впевнено «за» чи «проти» люди не могли через не, що необізнані в цьому. В цілому, 80% опитаних людей сказали, що не чули про цей проект. Мешканці міста позитивно сприймають роботу такого центру, втім ті, хто вже стикався з роботою соціальної служби, не дуже в захваті від такої ідеї, — зазначає голова Івано-Франківського регіонального відділення Соціологічної асоціації України, доцент кафедри філософії та соціології ПНУ ім. Василя Стефаника Ольга Максимович.

Враховуючи це, соціологи вважають, що є необхідність проведення інформаційної кампанії.

На думку респондентів є чимало ризиків створення такого Центру. Зокрема, це кадровий рівень працівників установи, зловживання роботою працівників клієнтами Центру та фінансування. Серед позитивів, опитані жителі міста відзначають можливість створення мобільної групи швидкого реагування та роботи на випередження. Окрім цього, респонденти висловили ідею, щоб в майбутньому Центрі була можливість проживання для людей , які опинилися в скрутних життєвих обставинах.

Читайте також: Соціологічні дослідження чи маніпуляція: франківці обурені телефонними опитуваннями з політичним підтекстом

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...