Мед Атлант

Франківців закликають ставати наставниками для дітей-сиріт. ІНФОГРАФІКА

З 3898 дітей, які знаходяться з інтернатних установах чи дитячих будинках Прикарпаття лише 13 мають наставників. Проект “Об’єднані дітьми” поки малознаний, але дуже перспективний і потрібний незахищеній категорії дітей.

Наставництво відрізняється від інших, поширених сьогодні способів допомоги сиротам. Воно зосереджене на особистих стосунках наставника та дитини, на душевному, а не на матеріальному, даруванні реальної довготривалої підтримки, а не швидкоплинної та несуттєвої допомоги, яка часто зникає у невідомому напрямку.

Наставник приїздить не у сиротинець загалом, не до всіх, але ні до кого конкретно, а навідується до конкретної дитини. Наставництво дуже підходить для людей, котрі запитують: “Чим я можу допомогти сироті окрім як грошовою чи іншою матеріальною пожертвою?”.

Наставник – це людина, яка хоче і може присвячувати дитині свій час, знання, сили; стає для неї значимою та близькою людиною. Мета наставника – допомогти дитині або вже молодій людині знайти своє місце в суспільстві, розвивати свій потенціал, визначити життєві цілі та знайти способи їх досягнення.

Проект розвитку наставництва в Івано-Франківській області ініційовано та реалізується організаціями, які є учасниками групи організацій та волонтерів “Об’єднані дітьми”.

Все про “Наставництво” читайте в матеріалі: Об’єднані дітьми. Як франківці, які стали наставниками для сиріт, змінили їхнє життя

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...