Мед Атлант

Шахраї обдурюють лижників, продаючи їм підроблені скіпаси

Останнім часом випадків таких шахрайств побільшало.

Зараз такі скіпаси пропонують купити «з рук» на різноманітних сайтах і форумах у мережі Інтернет. Людей вводять в оману, пропонуючи скіпаси за нижчою, ніж в on-line магазині ціною. Зрозуміло, що такі скіпаси не будуть дійсними, і людина, яка їх придбала, не зможе ними скористатись. Сам скіпас за зовнішнім виглядом може нічим не відрізнятись від оригіналу. То ж «на око» підробку часто не може визначити навіть спеціаліст, – йдеться в повідомленні на сайті одного з гірськолижних курортів Карпат.

Шахраї  вдаються і до серйозніших маніпуляцій, ніж просто продаж підробок «з рук». На сайті гірськолижного курорту за номером скіпаса можна визначити, чи дійсний він, який на ньому залишок (днів / разів), коли і скільки було зроблено спусків та інше. Тому шахраї перед тим, як вручити покупцеві скіпас, пропонують звірити інформацію, розміщену на скіпасі, з інформацією, поданою на офіційному сайті курорту. Однак це звичайна маніпуляція. Адже номер квитка може бути дійсним, а от сама картка підробка ні. Інша маніпуляція: шахраї продають декілька квитків одночасно, один із яких є дійсним, а інші – підробки. Часто до підроблених скіпасів,  шахраї можуть додавати навіть оригінал фіскального чеку.

Щоб вберегтися від таких шахрайств потрібно купувати квитки на офіційному сайті гірськолижного курорту. В такому випадку ви будете захищені законодавством та правами споживача.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...