Мед Атлант

20-річна франківка брала передоплату за товар, який продавала в мережі й зникала

20-річна франківка шукала клієнтів в мережі, увійшовши до них в довіру, брала передоплату за віртуальний товар, після чого зникала.

Вчора, 20 листопада, по місцю проживання жінки працівники кіберполіції спільно з слідчими та представниками прокуратури провели обшук.

Попередньо встановлено, що маючи намір обшахраювати, жінка розміщувала в мережі оголошення про продаж товару, якого в наявності не мала. Після розмов з потенційними клієнтами по телефону, яких шукала за межами свого регіону, просила їх перерахувати оплату за товар на банківську картку й обіцяла одразу надіслати його поштою. Після отримання коштів на дзвінки та повідомлення клієнтів не відповідала. До правоохоронців наразі надійшло кілька заяв, в яких жінка фігурує у ролі продавця. Наразі сума матеріальної шкоди, яку зазнали її клієнти, встановлюється.

Жінці оголошено підозру за ч. 3 ст. 190 КК України (заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненим шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Санкція статті передбачає від 3 до 8 років ув’язнення.

Читайте також: Ув’язнений, який виманює гроші по телефону, представляючись працівником банку, розповів як діє шахрайська схема та скільки приносить прибутку

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...