Мед Атлант

Івано-Франківськ відзначає річницю початку Революції Гідності. ФОТО

З нагоди четвертої річниці початку Революції гідності 21 листопада в центрі Івано-Франківська відбулося студентське віче. Десятки активістів, студентів, та просто небайдужих громадян прийшли вшанувати пам’ять загиблих майданівців.

Нагадаємо, саме і цей день у 2013 році розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства – до масових мітингів, палаючих шин, “коктейлів Молотова” і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоюючи гідність та свободу, віддали свої життя 106 українців і ще понад 2 тис. отримали поранення.

Опісля студентського віче тихою ходою франківці вирушили до Меморіального скверу, де представники духовенства різних конфесій розпочали поминальний молебень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...