Мед Атлант

Депутати приміського села оскаржують рішення сесії, яким землю повернули громаді

Восьмеро депутатів драгомирчанської сільської ради оскаржують рішення сесії, яким незаконно приватизовану землю в центрі села, повернули у власність громади.

Попри резонанс цього питання на всеукраїнському рівні, обранці народу від свого не відступають, вважаючи, що землю отримали законно. У списку “незадоволених” є депутат, яка голосувала за повернення землі громаді й, ймовірно, згодом передумала.

Допис з цього приводу у фейсбук опублікувала місцева жителька Марія Крамар.

В голові прокручуються події 31-го липня, коли 90% жителів села повернули землю у власність громади, повернули для тих, кому вона по праву належить – нашим дітям. Після бурхливих подій, в інтернеті з’явилася стаття, де юристи припускали, що якщо хтось з депутатів наважиться оскаржити дане рішення, то справа може піти в інше русло. Ті ж юристи писали, що навряд знайдеться такий сміливець, котрий “піде” проти всієї громади. Пройшло трохи часу і 6-го жовтня нарешті відбулась сесія, де ухвалили надважливі для громади рішення: відремонтували вул. Шкільну, у ФАПі міняють труби і вікна, діткам ставлять котел, доробляють майданчик і т.д. В той ж день було прийнято ще одне важливе рішення: проголосували за зміну до генплану, де земля по вул. Шкільна повертається у власність громади! Цьому передував пішохідний, 840 підписів виборців/громадян і засідання обласної архітектури. Здавалось би: УРА! Нарешті все стало на своє місце! Так ні! Проголосували, але потім ПЕРЕДУМАЛИ! Все ж знайшлося 8 “сміливців”, котрі пішли проти громади і направили скаргу у всі відомі їм інстанції (прокуратура, суди, архітектура і т.д.)! Якщо коротко описати скаргу, то звучить вона так: у них незаконно забрали землю і рішення від 31.07.2017р. і 06.10.2017р. – неправомірні! (детальніше все описано в листі і вкінці є підписи всіх тих, кому, в принципі, наплювати на думку своїх виборців). Але земля не ваша, а наших з вами дітей і онуків! І рішення приймались на очах у всього керівництва району, майже усього села і журналістів. І якщо треба буде піти в суд – громада готова, судіться! Але де береться стільки цинізму? – Питання риторичне.

Нагадаємо, наприкінці липня жителі приміського села Драгомирчани на кілька днів перекрили центральну дорогу, вимагаючи в місцевих депутатів скасувати скандальне рішення селищної ради, яким землі громадської забудови перевели в приватні й роздали своїм. Завдяки згуртованості місцевих жителів, депутатів і сільського голову люди таки дотиснули, примусили зібратися на позачергову сесію і повернути землю громаді. Перемогу святкували з піснями і шампанським, проте згодом виявилось, що боротьба громади проти корумпованої системи не закінчена. Коли дійшло діло до перевиборів, то з’ясувалося, що переобрати депутатів неможливо. З цього приводу драгомирчанці вручили листа Президенту, на який він згодом відреагував і обіцяв взяти питання на контроль. Наразі воно перебуває на розгляді в комітеті Верховної Ради.

Читайте також: Добиратися додому в темряві. Водії двох міських маршрутів відмовилися їхати до кінцевої зупинки приміського села через погану дорогу

З обласного бюджету допоможуть будувати католицьку гімназію у приміському селі

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...