Мед Атлант

Завтра у Франківську нужденні отримають одяг і їжу. Волонтери просять підтримати

У п’ятницю, 23 листопада, об 11:00 в Івано-Франківську волонтери роздадуть нужденним одяг, їжу та предмети побуту.

Роздача відбудеться на Молодіжній, 24. Якщо хочете й можете допомогти – звертайтеся за телефонами: 095 102 50 90, 096 595 60 60.

Як зазначають організатори, захід приурочений американському Дню подяки.

Довідка: День подяки – це державне загальнонародне свято США щорічно святкують у четвертий четвер місяця листопада; свято відзначає перший урожай, який зібрали пілігрими із Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Колоністи, які вижили завдяки допомозі індіанців, влаштували для себе і для них триденне святкування з молебнями подяки і бенкетом. Уперше День подяки святкували за президента Джорджа Вашингтона 26 листопада 1789 року.

У 1863 році президент Авраам Лінкольн оголосив День подяки національним святом і вихідним днем; день вважається сімейним святом, — і його святкують традиційним обідом, який особливо поширений на Сході США. Обов’язковими стравами в День подяки є фарширований індик з журавлиновим варенням і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. До цього дня по країні звичайно відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сім’ю по одному.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...