Мед Атлант

Відомо, який франківський забудовник фігурує у справі про махінації з квартирами

Як вже писало МІСТО, один із забудовників міста Івано-Франківська шахрайським способом заволодів грошима людей у великих розмірах. А саме перепродавав квартири, які вже були продані іншим особам.

Крім того, зловмисник підробив декларацію про готовність до експлуатації об’єкта. Наразі обвинувальний акт щодо забудовника скерували до суду. Йому загрожує до 12 років тюрми за махінації з квартирами.

Як стало відомо МІСТУ з власних джерел, фігурантом справи є  Перев’язко Микола Михайлович  — директор ТОВ “Перко”.

Згідно даних аналітичної платформи «YouControl»,  Микола Пере’язко є керівником і засновником фірми із внеском 200 тисяч гривень до статутного фонду.  Основний вид діяльності ТОВ “Перко” — будівництво житлових і нежитлових будівель.

(скрін з «YouControl»)

Саме  ТОВ “Перко” спільно з ПП “Екватор-ІФ” у 2014 році продавали квартири в місті Івано-Франківську у новобудовах на вулицях Довженка та Степана Бандери. Бажаючі придбати житло вносили кошти в сумі повної його вартості. Але згодом стало відомо, що ці квартири були продані ще раз іншим людям. Деякі перепродавалися тричі, залишаючи наївних власників і без грошей, і без житла. Серед ошуканих — жителі міст Івано-Франківська, Рогатина та Коломиї, сіл Ямниці на Тисмениччині та Чагрова на Рогатинщині тощо.

Потерпілі від квартирної афери влаштовували акції в Івано-Франківську. Одна з таких відбулася у квітні 2015 року поблизу семиповерхівки на вулиці Довженка, де перепродувалися квартири.

Третя Студія

З лютого по травень 2014 року ми придбали квартири в Івано-Франківську в ТОВ «Перко» в особі директора Миколи Перев’язка та ПП «Екватор-ІФ» в особі засновника Віталія Олексина і уклали договори купівлі-продажу майнових прав. Оскільки ПП «Екватор-ІФ» представлявся інвестором, про що свідчив інвестиційний договір між ПП «Екватор-ІФ» і ТОВ «Перко» — фактично співзабудовником цього об’єкта, що не заперечував директор Микола Перев’язко, то договори купівлі-продажу були укладені з ПП «Екватор-ІФ». Квартири ми придбали через агентство нерухомості «Авторитет». Але на початку жовтня минулого року засновник ПП «Екватор-ІФ» Віталій Олексин втік з країни, а директор ТОВ «Перко» Микола Перев’язко наші права на квартири заперечує. Крім договору купівлі-продажу, ми не одержали жодних документів, не маємо доступу до наших квартир, тому що Микола Перев’язко не хоче підтверджувати існування договору про спільну інвестиційну діяльність ТОВ «Перко» та ПП «Екватор-ІФ», — розповіла тоді учасниця акції Лариса Лужна.

Додамо, що ПП «Екватор-ІФ» — компанія, що займалася продажем та монтажем теплового обладнання в Івано-Франківську та області і позиціонувала себе, як офіційний представник ТМ Vaillant, Sime, Demrad. Вона займалася встановленням індивідуального опалення, обіцяючи мешканцям дозволи на відключення від централізованого теплозабезпечення. Обіцянки виявилися фальшивкою, власника фірми Віталія Олексина нині розшукує поліція.

Читайте також: Афера від імені банку

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...