Мед Атлант

За одну добу інтернет-шахраї обдурили трьох прикарпатців

Кожного дня жертвами лиходіїв стають пересічні громадяни, які довіряють оголошенням на сайтах в Інтернеті про продаж транспортних засобів, побутової техніки, тощо.

У перших двох випадках через Інтернет-мережу на сайті «ОЛХ» двоє жителів Рожнятівського району вирішили зробити покупки електрочайника та бетономішалки. Як зазвичай, люди зателефонували за вказаними номерами, та домовилися з так званими «продавцями» про ціну. Після чого прикарпатці перерахували гроші, як передоплату, на банківські рахунки, але в результаті вищевказаної техніки не отримали.

Ще один подібний випадок трапився з 48-річним жителем Галицького району. Чоловік розповів поліцейським, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі 48 тис. гривень. В ході слідчих дій було з’ясовано, що потерпілий переглядаючи Інтернет мережі знайшов оголошення про продаж у Сумській області спецтехніки, а саме трактора із комплектуючими до нього. Потерпілий зателефонував «псевдо» продавцю, де в ході розмови домовили про ціну покупки. Після чого, через відділення «Ощадбанку», чоловік перерахував вказану суму на картковий рахунок, однак товар не отримав. Зрозумівши, що його ошукали, одразу ж звернувся до правоохоронців за допомогою .

Правоохоронці встановлюють осіб причетних до вказаних злочинів, — повідомляють у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Читайте також: Майже мільйон доларів пропонували детективу НАБУ за припинення розслідування

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...