Мед Атлант

10 головних проблем, які турбують українців: опитування соціологів

За даними соціологів, найбільш актуальними проблемами для більшості українців є війна на Сході, зростання цін, низький рівень зарплат чи пенсій, безробіття, високі комунальні тарифи.

Про це йдеться в дослідженні чотирьох провідних соціологічних компаній України: SOCIS, КМІС, Рейтинг і Центру Разумкова, проведеному за підтримки Комітету виборців України, пише Espresso.tv.

Найактуальнішими проблемами для більшості опитаних є війна на Сході України (51,3%) та соціально‐економічні проблеми: зростання цін (37%), низький рівень зарплат чи пенсій (36%), безробіття (27,1%), високі комунальні тарифи (26,9%).

Значна частина населення віднесла до найактуальніших проблем корупцію в центральній владі (22,9%) та проблеми медицини (22,9%).

Також українців турбують соціальне розшарування (14,5%), корупція у судах, поліції, прокуратурі (12,1%) та високий рівень злочинності (11,4%).

З позитивних змін, які за останній рік відбулися в місцях проживання респондентів, значний відсоток опитаних звернули увагу на ремонт доріг (44,9%), підвищення пенсій (27,3) та покращення благоустрою міст та сіл (26,6%). Підвищені пенсії на момент проведення дослідження отримали 55,8% родин.

В період з 28 жовтня по 14 листопада було опитано 20 тисяч респондентів у всіх областях України, крім Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей. Вибірка репрезентативна для населення України. Статистична похибка вибірки складає не більше 0,4%-0,7%.

За даними цього дослідження, 16,1% виборців готові проголосувати на виборах президента за діючого голову держави Петра Порошенка, 14,4% – за лідера “Батьківщини” Юлію Тимошенко, 12,1% – за співака Святослава Вакарчука. Лідером парламентської гонки зараз є “Батьківщина” (16%), у президентської БПП “Солідарність” підтримка трохи менша (15,4%).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...