Мед Атлант

Соціологи назвали фаворитів на пост Президента України

Багато хто з опитаних вважає, що президентом залишиться Порошенко.

Соціологи провели дослідження щодо уподобань українців стосовно кандидатів в президенти. Згідно з результатами, до першої п’ятірки увійшли б Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Святослав Вакарчук, Юрій Бойко та Анатолій Гриценко.

Наступну п’ятірку склали б Вадим Рабінович, Олег Ляшко, Андрiй Садовий, Валентин Наливайченко та Олег Тягнибок. Найменшу кількість голосів отримав Арсеній Яценюк, пише ТСН.

А багато хто з опитаних вважає, що президентом залишиться Порошенко (19,2%).

Прихільність до партій виявилася трохи іншою.

Якби наразі відбувалися вибори, 5%-й бар’єр подолали б п’ять партій: “Батьківщина” Юлії Тимошенко, Блок Петра Порошенка “Солідарність”, “Опозиційний блок”, “Громадянська позиція” Анатолія Гриценка та партія “За Життя” Вадима Рабіновича.

Також є шанси набрати необхідну кількість голосів у “Радикальної партії” Олега Ляшка та “Самопомічі” мера Львова Андрія Садового за рахунок тих, хто ще не визначився.

Трохи гірша ситуація у ВО “Свобода”. А ось “Рух нових сил” Міхеіла Саакашвілі, “УКРОП” на чолі з Тарасом Батенком та “Народний Фронт” Арсенія Яценюка шансів майже не мають.

Соціологи також з’ясували, що більшість виборців надає перевагу мажоритарній виборчій системі (29,5%) та змішаній (26,5%).

Вибірка охопила 20 000 респондентів в усіх областях України (за винятком захоплених територій Донбасу та Криму).

Нагадаємо, наступного президента та парламент українці обиратимуть по-новому.  Віднині партії можуть нарешті перестати бути закритими акціонерними товариствами та залежатимуть від виборців.

Верховна Рада України дуже важко, але ухвалила новий Виборчий кодекс у першому читанні. Він об’єднав норми сімох чинних виборчих законів. Найголовніша зміна – скасовується мажоритарна система, коли в окрузі могли вибрати тільки одного кандидата. Запроваджуються нарешті відкриті списки партій, а блоків уже не буде.

Читайте також: Голова обласної ради не знав про приїзд Президента України на Івано-Франківщину

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...