Мед Атлант

В Івано-Франківську досі ремонтують ліфти, які неодноразово горіли в житлових будинках

На початку листопада в Івано-Франківську зафіксували загоряння у тринадцятьох ліфтових шахтах, з кабіни одного із ліфтів було врятовано жінку. Причину загоряння ще встановлюють слідчі.

За попередніми підрахунками в МІУК, на відновлення усіх пошкоджених ліфтів буде витрачено близько півмільйона гривень.

Наразі вже повністю відновлено чотири ліфти, ще п’ять зараз ремонтують і ще чотири в черзі. Це дуже великий об’єм робіт, і до того ж в Івано-Франківську немає спеціалізованих фірм, які займаються капітальним ремонтом ліфтів, а ці роботи виконують обслуговуючі організації, — зазначив Мирон Джус, керівник МІУК.

Втім, у МІУК надіються, що до Нового року усі пошкоджені ліфти запрацюють у нормальному режимі.

Як інформувало МІСТО, в управлінні з надзвичайних ситуацій та компанії, яка обслуговує ці будинки, вже висловлювали свої думки, що пожежі у ліфтових шахтах — навмисний підпал, однак правоохоронці не беруться це стверджувати.

Наразі ще не завершені усі експертизи, тому говорити, яка причина пожежі ліфтів ще зарано. На даному етапі розслідування жодній особі про підозру не повідомлялося, — зазначила начальник слідчого відділу Івано-Франківського відділу поліції ГУНП Вікторія Самокіщук.

Нагадаємо, проблеми з роботою ліфтів були також у 2014 році. Тоді невідомі особи крали з ліфтів гальмівні котушки. Однак, тоді ситуацію вирішили достатньо швидко та ліфтові крадіжки припинились.

До теми: Одна із основних версій, які ми розглядаємо, – навмисна шкода МІУКу. Взагалі це результат безглуздої людської помсти,  – Ігор Влізло про пожежі в ліфтових шахтах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...