Мед Атлант

На Франківщині більше ста сімей і самотніх людей обіцяють забезпечити житлом

Сьогодні, 28 листопада, відбувається засідання постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Члени комісії розглянули питання про регіональну цільову програму розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2018-2022 роки.

Вона була розроблена Івано-Франківським регіональним управлінням Держмолодьжитла спільно з Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Метою Програми є створення належних умов для розв’язання житлової проблеми громадян області, в першу чергу учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, а також ряду інших пільгових категорій, які потребують поліпшення житлових умов.

Проект Програми схвалено розпорядженням голови Івано-Франківської ОДА Олегом Гончаруком та передано до обласної ради. Обласною радою у свою чергу розроблено проект рішення  про регіональну цільову програму розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2018-2022 роки, який планується розглянути на черговій сесії обласної ради.

Згідно з положеннями цієї Програми, планується збудувати та ввести в експлуатацію близько 6,5 тис. кв. метрів житла, що дасть змогу забезпечити житлом більше ста молодих сімей та одиноких молодих громадян, в першу чергу з числа учасників АТО та інших пільгових категорій, які потребують соціального захисту.

У 2013-2017 роках, відповідно до Програми розвитку молодіжного житлового будівництва в області, за рахунок державного та місцевого бюджетів передбачалося виділити кошти на надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам у розмірі 49, 14 млн. грн. , фактично спрямовано 23, 90 млн. грн., за рахунок яких збудовано 4,20 тис. кв. метрів житла загальною вартістю 35, 20 млн. грн., – розповіла  в.о. директора Івано-Франківського регіонального управління Державної спеціалізованої установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Гвоздянчук Леся.

За час реалізації Програми впродовж 2013-2017 років свої житлові умови поліпшили 65 молодих сімей, з них 23 сім’ї учасників АТО та 4 багатодітні сім’ї. Уведено в експлуатацію 16 житлових будинків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...