Мед Атлант

На Прикарпатті є перспективи для інвесторів, – міністр Клімкін у Франківську. ФОТО

Сьогодні, 30 листопада, до Івано-Франківська з робочим візитом приїхав Міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Він провів зустріч в одному із вишів міста.

Так, у Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника міністр зустрівся зі студентами, громадськими активістами, учасниками АТО, ВПО, представниками малого і середнього бізнесу, міської та обласної влади.

Міністр привітався з присутніми “Слава Україні”.

Я можу тут прочитати лекцію, але я з вами хочу поговорити і шукати діалог. Хтось з вас покине країну, але хтось створить власний бізнес, – звернувся Павло Клімкін до аудиторії.

За його підрахунками, мільйон українців працюють у Польщі. Він вважає, що «ми годуємо чужу землю».

На думку Клімкіна, на Прикарпатті умови унікальні, є перспективи для інвесторів – про це лише треба розказати.

Павло Клімкін також поінформував присутніх про розвиток міжнародного співробітництва, технічну допомогу, гранти, сприяння залученню інвестицій, а також про можливості створення малого та середнього бізнесу з метою зменшення міжнародної трудової міграції.

У свою чергу волонтери та представники сільськогосподарського підприємництва Івано-Франківщини продемонстрували функціонування успішного підприємства, що спеціалізується на органічній продукції. Розповіли про можливість створення кооперативів, як одного із механізмів забезпечення членів громади товарами, роботою чи послугами.

Довідково:

Павло Анатолійович Клімкін — український державний діяч і дипломат російського походження, Надзвичайний і повноважний посол, з 19 червня 2014 року — Міністр закордонних справ України в першому та другому урядах Арсенія Яценюка й в уряді Володимира Гройсмана.

У 2010—2012 роках працював заступником міністра закордонних справ України, з 2011 року керував апаратом міністерства. Одночасно очолював делегацію України на переговорах про підписання історичної Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 30 березня 2012 року він парафував цю угоду своїм підписом. Після того був призначений послом України в Німеччині, де працював до 2014 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...