Мед Атлант

Ні одягу, ні запчастин. Чотирьох прикарпатців через інтернет ошукали шахраї

Кожного дня жертвами лиходіїв стають пересічні громадяни, які довіряють оголошенням на сайтах в Інтернеті про продаж транспортних засобів, побутової техніки, тощо. Так, минулої доби «на гачок» шахраїв потрапили ще четверо громадян.

До Івано-Франківського відділу поліції звернулася 47-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, про те, що невідома особа шахрайським способом заволоділа її грошовими коштами у сумі 6 500 гривень, які вона перерахувала за покупку дитячої коляски через Інтернет мережу. Гроші потерпіла перерахувала на банківську карточку, а замовлення так і не отримала.

У своєму зверненні до поліції інший мешканець Івано-Франківська повідомив про те, що на сайті «ОЛХ» знайшов оголошення про продаж комплектуючих запчастини до комп’ютера. Чоловік зателефонував продавцеві та узгодив умови купівлі. Після чого, перерахував грошові кошти у сумі 12 тисяч гривень на банківський рахунок нібито продавцеві, та ні запчастин, ні коштів не отримав.

Того ж дня, з аналогічним повідомленням до працівників поліції звернулася 50-річна потерпіла. Як встановили поліцейські, жінка через мережу Інтернет на сайті «ОЛХ» вибрала дитячий одяг, який нібито продавали та перерахувала на вказаний шахраєм рахунок кошти в сумі 800 гривень, як передоплату, після чого з «продавцем» було втрачено зв’язок.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб-шахраїв та місця їх перебування, — повідомляють у прес-службі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Читайте також: Прикарпатський депутат-священик пояснив, звідки в нього мільйон гривень

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...