Мед Атлант

Молоді сім’ї Прикарпаття можливо отримуватимуть державний кредит на житло

У п’ятницю, 1 грудня, відбулося чергове засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків. Окрім іншого, чиновники розглянули проект рішення «Про регіональну цільову програму розвитку молодіжного житлового будівництва в області на 2018-2022 роки».

В області станом на 1 січня 2015 року на квартирному обліку перебувало 1159 молодих сімей та одиноких молодих громадян. Сьогодні існує кілька способів розв’язання житлової проблеми. Найбільш оптимальним є розроблення та виконання Програми забезпечення молоді житлом, що дасть змогу результативніше впровадити механізм задоволення потреб у ньому, створить умови економічної доступності розвитку будівельної галузі та сприятиме появі позитивних тенденцій у динаміці змін демографічної ситуації в країні загалом та в області зокрема.

Проблему передбачається розв’язати шляхом нормативно-правового удосконалення існуючого механізму пільгового довгострокового кредитування будівництва (реконструкції) і придбання житла для молодих сімей та одиноких молодих громадян, а також механізму залучення у молодіжне житлове будівництво інвестицій.

Відповідно до проекту рішення, до 2022 року буде заплановано забезпечити житлом 102 молоді сім`ї та одиноких молодих громадян. Для будівництва (придбання) житла в рамках виконання Програми необхідні кошти у сумі 68,75 млн. гривень.

Члени постійної комісії рекомендували цей проект рішення на розгляд депутатів обласної ради 8 грудня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...