Мед Атлант

За рік інгредієнти на культовий салат “Олів’є” здорожчали на чверть

Приготування кілограму страви нині обійдеться в 42,5 гривні.

Протягом останнього року здорожчали всі продукти, які потрібні для приготування салату олів’є, що є традиційним на багатьох столах під час різдвяно-новорічних свят.

У відсотковому вираженні найбільше додали в ціні морква та мариновані огірки — нині вони коштують у півтора раза дорожче, ніж рік тому. Про це у Facebook повідомив керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише ТСН.

 Під час визначення “індексу олів’є” брали до уваги ціни на соціальні продукти за даними Держстатистики, а на інші інгредієнти — за цінами на ринку “Дніпро” на Борщагівці в Києві.

Своїм ім’ям та заодно і своїй появі салат олів’є завдячує талановитому французькому кулінару Люсьєну Олів’є.

Мало хто знає, що спершу Люсьєн Олів’є придумав страву під назвою “майонез із дичини”, для приготування якої на блюдо викладалось шматочками філе рябчиків та куріпок, перемішане з кубиками желе з бульйону. Поруч лежали варені ракові шийки, политі спеціальним соусом, а в центрі накладалась маленька гірка з картоплі та маринованими артишоками, прикрашена рубленими яйцями, які насправді не призначались у їжу, а були лише елементом декору. Тому наш традиційний олів’є відрізняється від того, який приготував відомий шеф-кухар, — зазначає Дорошенко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...