Мед Атлант

Поліція масово “ганяє” водіїв, які паркуються на новій тролейбусній зупинці. ВІДЕО/ФОТО

Сьогодні екіпаж патрульної поліції вкотре патрулював поруч новоспеченої тролейбусної зупинки на вулиці Мельника. За неповних два тижні на водіїв-порушників, які паркували тут автомобілі, склали маже 30 протоколів за паркування в невстановленому місці. Водії натомість лають владу і не розуміють, чому і так обмежені паркомісця в центральній частині міста забрали під зупинку.

Штраф за неправильне паркування: від 250 до 510 гривень, в залежності від того, наскільки транспортний засіб заважає громадському транспорту.

Житель Рогатина Роман, який часто приїжджає у справах до Івано-Франківська каже, що колись постійно паркувався на цьому місці й зупинку тут вважає не логічною.

Зупинка в одній стороні, кишеня – в іншій. Вже б зробили посередині. Тепер я змушений паркувати автівку в якомусь центральному дворі, місця там обмаль, тепер повно машин, де хоча б одна централізована парковка? – обурюється чоловік.

Не вбачають логіки у новій зупинці й самі патрульні, кажучи, що сюди на виклик приїжджають часто. Крім того, водії не зважають на зміну правил навіть у їхній присутності.

За 10 хвилин нашого спостереження в присутності поліції тут намагалися припаркуватися чотири автомобілі. Патрульні робили зауваження, водії пояснювали, що про зміну правил дорожнього руху на цій ділянці дороги не знали, а знак “тролейбусна зупинка” не помітили.

Припарковані автомобілі, натомість, заважали зупинятися самим тролейбусам, які були змушені здійснювати посадку-висадку пасажирів на дорозі. Відповідно позаду формувався затор.  

Як коментує прес-секретар патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак, за період з 24 листопада по 5 грудня на цьому місці працівниками патрульної поліції було складено 28 протоколів за паркування в невстановленому місці.

Як “МІСТО” повідомляло раніше, не поспішають слідувати новим правилам і самі водії тролейбусів, які навіть попри порожню кишеню продовжують зупинятися на дорозі. Директор департаменту транспорту і зв’язку Олега Ганчак пояснює, що технічно тролейбус заїхати в кишеню може, адже для цього спеціально перемонтовували електроопору і зрізали дерево.

Нагадаємо, нову тролейбусну зупинку облаштували на місці паркувальної кишені 24 листопада. Перенесення зупинки мало б сприяти оптимізації руху та мінімізувати корки на вулиці Мельника.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...