Мед Атлант

У Франківську вперше відбудеться міжнародний форум неформальної освіти

Вперше міжнародний форум неформальної освіти “(не)Форма: Навчальний простір. Спільноти, що навчаються. Міста, що навчаються” відбудеться в Івано-Франківську 13 – 16 грудня.

Участь у ньому візьмуть близько 50 професіоналів, експертів та практиків зі сфери неформальної та експериментальної освіти з різних міст і сіл України (Черкаси, Жовті Води, Одеса, Чернігів, Запоріжжя, Чернівці, Львів, Київ, с.Нирків Тернопільської області, Івано-Франківськ), Білорусі, Молдови, Польщі, Німеччини та Росії.

Метою форуму є експертний діалог у професійному колі. Разом учасники та учасниці розбиратимуться з темами навчальних просторів та спільнот / міст, що навчаються, шукатимуть приклади та моделі для експериментального та горизонтального навчання та обмінюватимуться іншими актуальними трендами у неформальній освіті – від гейміфікації та застосування змішаних форм навчання до монетизації в неформальній освіті як креативній індустрії.

Альона Каравай, співорганізаторка форуму, ГО “Інша Освіта” та спілка MitOst e.V.:

Протягом останніх 10 років ті, хто працюють у сфері неформальної освіти, продовжували розробляти те, що було проривом у 90-ті, коли саме поняття неформальної освіти оформлювалося й був прорив у методиках тощо. Зараз у громадах, де краще розвинена неформальна та інші види освіти, освітні пропозиції об’єднуються в екосистему і виникає те, що називають спільнотами, які навчаються.

Це така спільнота, що має певну кількість пропозицій неформальної освіти, вміє навчатися горизонтально і розуміє цінність цього. Це самозарадна спільнота, здатна самоорганізовуватися й створювати можливості навчання всередині себе. І, як кажуть дослідники, якщо в місті є така спільнота, воно переростає в місто, яке навчається.

На форумі також будемо говорити про те, як здизайнувати простори так, щоб вони спонукали до навчання. При цьому навчання ми розуміємо широко – спілкування між людьми теж є навчанням.

Участь у програмі форуму візьмуть зареєстровані учасники, проте він матиме низку відкритих для всіх охочих подій. Зокрема,

13 грудня о 14:30 – відкрита лекція “Місто, що навчаються та спільноти, що навчаються: Будуючи міста та спільноти для глобального світу”.
Лектор: Роб Марк, старший науковий співробітник Університету Ґлазґо та Дослідницького центру вищої освіти (HERC) Університету Дубліна (Камерна сцена Івано-Франківського музично-драматичного театру ім.Франка, вул. Незалежності, 42).

15 грудня о 20:00 – перший у Франківську концерт гурту “Вагоновожатые” на Промприладі (вул. Сахарова, 23).

Довідково:

Організатори форуму неформальної освіти: Форум організовано ГО “Інша Освіта” та спілкою MitOst e.V. в рамках проекту “Діалог заради змін” та за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Форум відбувається завдяки фінансовій підтримці Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду ім. Роберта Боша. Партнером форуму є “Промприлад. Реновація”. Логістичні рішення забезпечує Агенція освітніх івентів ІНШІ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...