Мед Атлант

Депутати обласної ради розглянуть питання щодо створення Антикорупційного суду

У четвер, 7 грудня, відбулося чергове засідання постійної комісії обласної ради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади. Зважаючи на те, що кворуму серед членів постійної комісії не було, чиновники не приймали рішення, а лише обговорили питання порядку денного.

Серед іншого чиновники розглянули проект рішення обласної ради “Про звернення Івано-Франківської обласної ради щодо необхідності прийняття Закону України “Про антикорупційний суд” та приведення повноважень Президента України у відповідність до Конституції України, визначення порядку їх дострокового припинення”

Зважаючи на те, що ініціатора проекту рішення — представника політичної партії “Воля” не було на комісії, члени комісії не обговорювали документ. Втім, голова комісії Тарас Виноградник від себе додав:

Проект рішення включене в порядок денний. Можу сказати, що антикорупційний суд потрібно створювати однозначно.

До слова, вчора директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард у окремій заяві нагадала українським партнерам, що антикорупційні вимоги лишаються ключовими умовами співпраці України з МВФ.

Текст заяви розміщений на сайті Фонду.

Ми також наполегливо закликаємо владу показати швидкий прогрес щодо законодавства, яка має запустити роботу незалежного Антикорупційного суду, у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії Ради Європи. Створення суду є суттєвою умовою для винесення таких рішень у корупційних справах високого рівня, які заслуговували б на довіру, — йдеться у заяві Лагард.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...